Cea mai nouă stațiune din România. Puțini turiști au auzit de ea, dar peisajul este unic

Publicat: 17/05/2023 | 10:37

Un sat din România atrage turiști pe bandă rulantă, după ce a reușit să se reinventeze. Frumusețea naturală a zonei parcă este desprinsă din povești. Românii aleg acest loc pentru clipe de liniște și pace, departe de zgomotul teribil din orașele mari. 

Râul Sadului este un sat de munte din Mărginimea Sibiului. Un loc parcă desprins din Rai, unde oamenii vin să se bucure de liniște și de peisajele absolut superbe. Zona a trecut prin multe reamenajări, iar satul a reușit să se reinventeze. Astfel, s-a transformat într-o stațiune de vis. Românii care vor să viziteze acest loc, au puse la dispoziție căsuțe de lemn, așa cum rar mai vezi pe la noi. Micul sat transilvănean a fost pus pe harta turistică a României cu bani din programul PNRR. O asociație de voluntari a reușit acest lucru, pentru a le da turiștilor experiențe de neuitat, iar satul să aibă o sursă de venit suplimentară.

CITEȘTE ȘI: CÂȚI OAMENI AU MURIT, DE FAPT, LA CASA POPORULUI. SECRETELE BINE ASCUNSE DESPRE CEA MAI IMPOZANTĂ CLĂDIRE A ROMÂNIEI

Râul Sadului este bine ascuns între Munții Lotrului și Cindrel, fiind o oază de liniște. Cu timpul, turiștii dornici să descopere viața de la țară, au mers să viziteze satul transilvănean. Colibele păstorești au fost salvate doar cu ajutorul voluntarilor. Aşa cum puteţi vedea ele sunt realizate din materiale locale. În principiu se foloseşte piatra de rău pentru fundaţii”, a declarat Diana, arhitect, pentru Observator. Comuna sibiană este renumită pentru păstorit, aflându-se la 800 de metri altitudine.

Râul Sadului, cea mai nouă stațiune din România/ Foto: Stiri de Cluj

Turiștii pot avea parte de o experiență unică

Iniţiatorii proiectului „Cultivarea Frumosului în Ţara Colibelor” au de gând să încurajeze localnicii să folosească mai mult resursele zonei. „În primul rând să reaprecieze, ce alte generaţii apreciau. Să aprecieze ceea ce au acum şi să înveţe să prindă de la noi anumite moduri prin care să folosească aceste resurse cât mai sustenabil şi cât mai tradus în lumea reală”, a continuat Cristian Cismaru, coordonator de proiect.

CITEȘTE ȘI: LOCUL DIN ROMÂNIA CARE I-A IMPRESIONAT PÂNĂ ȘI PE NEMȚI. RECENZIA FĂCUTĂ A DEVENIT VIRALĂ. FOTO

Râul Sadului, cea mai nouă stațiune din România/ Foto: Stiri de Cluj

Primarul comunei le-a dat și un sfat tinerilor: să aprecieze tot ce le oferă zona, apoi să valorifice pentru a putea să-și câștige existența. „Încercăm să facem ca tineretul din comună să conștientizeze faptul că ce avem noi acasă, poate fi valorificat altfel şi din asta ar putea să-şi câştige existenţa aici”, a declarat Daniel Minea, notează stiridecluj.ro

Turiștii vin să se bucure de frumusețile naturii, dar și de liniștea pe care locul le-o oferă. Mulți sunt cei care fug de agitația urbană și vin să-și „spele” gândurile într-un sat parcă desprins din poveste. Oamenii care au știut să valorifice zona, au transformat-o frumos într-o stațiune de munte. Satul din Transilvania a reușit să atragă oamenii și să ofere experiențe de neuitat, ca pe vremuri.

Unde te-ai duce pe alte meleaguri, tot nu găsești gustul românesc, pur românesc!!”, a ținut să spună un turist, pentru sursa citată.