Dragă cititorule, pentru astăzi, ți-am pregătit cea mai dubioasă iluzie optică! Privește atent imaginea și spune ce ai văzut prima dată. Vei afla lucruri neștiute despre tine.
Iluziile optice sunt adesea create prin colecții de imagini multiple. O imagine individuală este ușor de văzut, dar atunci când este împreunată cu altele, efectul este total diferit. Acest lucru se realizează prin ceea ce este cunoscut sub numele de „fenomene de completare”. Când ochiul trimite informații vizuale către creier, creierul alege pe ce părți să se concentreze. În funcție de focalizare, pot fi văzute diferite straturi ale imaginii.
Ești o persoană care nu are încredere în sine, motiv pentru care tinzi să eviți anumite situații. De asemenea, de multe ori, preferi să amâni ceea ce ai de făcut pentru că ești atât de speriat să nu iei o decizie greșită. Trebuie să-ți aduci aminte că în viață nu există o cale bună sau rea. Doar cine nu muncește nu greșește, așa că ar fi momentul să-ți dai mai multă importanță. Nu uita că doar tu ești cel de la care pornesc toate și doar tu poți schimba ce se întâmplă în viața ta.
Treci printr-o perioadă dificilă a vieții tale, dar lucruri bune urmează să ți se întâmple. Vei avea parte de surprize și vești bune. Ai curajul de a ieși din zona de confort, îți place să încerci lucruri noi. Ești inteligent, perseverent și ai toate șansele de a avea un viitor plin de speranță și realizări.
(VEZI ȘI: Iluzie optică virală | Doar geniile văd ce număr se ascunde în această imagine)
Specialiștii au identificat trei tipuri de iluzii optice: iluzii optice literale, iluzii optice psihologice, iluzii optice cognitive.
O iluzie literală este atunci când imaginea pe care o vezi este diferită de imaginile care o compun. Rezultatul final pe care îl vedeți într-o iluzie literală se bazează pe percepția voastră. Ambele imagini există.
Iluzie de tip cognitiv. Se crede că ceea ce vezi oferă o perspectivă asupra profunzimii gândirii tale. O iluzie optică de tip cognitiv descoperă ceea ce creierul tău deduce și înțelege despre ceva care nu a fost explicat.
O iluzie optică psihologică este cea mai complexă deoarece răspunde la suprastimularea simțurilor creierului. La prima vedere, o figură bidimensională arată ca și cum ar fi tridimensională. Asta pentru că creierul interpretează imediat că este așa. După investigații suplimentare, creierul își dă seama ce vede de fapt ochiul. Imaginea în cauză nu există în natură.
(NU RATA: Iluzie optică virală | Doar geniile pot vedea iepurele ascuns în această poză, în maximum 9 secunde)