Cea mai delicioasă rețetă de post a lui Cătălin Scărlătescu. Este gata în doar 10 minute!
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari din România. Celebrul chef are o comunitate impresionantă de fani care îi urmăresc zilnic activitatea din mediul online, mai ales atunci când vine vorba de rețete. Ei bine, pentru Postul Paștelui, partenerul Doinei Teodoru vine cu o recomandare de excepție.
Paste cu pesto de busuioc și ruccola, rețeta ingenioasă de post a chef-ului Cătălin Scărlătescu
Cătălin Scărlătescu a dezvăluit o rețetă de post delicioasă, care se prepară într-un timp extrem de scurt. Celebrul bucătar de la „Chefi la cuțite” consideră că acest preparat nu dă greș niciodată, mai ales atunci când timpul nu îți permite să petreci foarte mult timp în bucătărie.
Ei bine, pentru că există români care țin post integral în această perioadă, concurentul de la America Express a prezentat un preparat simplu și delicios pe care îl pui pe masă în doar 10 minute. Chef Scărlătescu vă recomandă paste cu pesto de busuioc și ruccola. Ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă sunt destul de puține și nici nu vei fi nevoit să bagi mâna adânc în buzunar pentru ele.
Așadar: 1 kg de paste scurte (poți opta pentu fusili,penne rigate sau casarecce), un kg de busuioc proaspăt, ruccola, ulei de măsline, muguri de pin, sare și piper.
Cum se prepară
Metoda de preparare este extrem de simplă. Primul pas este să fierbeți pastele, fără ou, în multă apă cu sare. La un kg de paste veți avea nevoie de 3 litri de apă. Chef Scărlătescu spune că busuiocul proaspăt împreună cu ruccola trebuie tăiate foarte fin, apoi puse în blender cu uleiul de măsline extravirgin, aproximativ 200 de ml.
Acesta a mai precizat faptul că, separat se prăjesc câțiva muguri de pin în cuptor, până când capătă culoare.
Spre finalul rețetei, jumătate din mugurii de pin copți se pun în blender împreună cu busuiocul, ruccola și ulei de măsline. Cealaltă jumătate se păstrează.
Între timp, pastele deja fierte se amestecă bine într-un recipient cu sosul pesto, apoi se presară pe deasupra mugurii de pin rămași. Sarea și piperul se pun după gust, la final, însă faimosul bucătar a ținut să sublinieze că ar trebui să fie proaspăt măcinate.
This browser does not support the video element.