Cea mai circulată șosea din România. Drumul care dă cele mai mari bătăi de cap șoferilor

Publicat: 01/09/2023 | 15:03

Traficul aglomerat, ore petrecute în mașină și aglomerația infernală sunt doar câteva dintre caracteristicile etalon pentru majoritatea șoferilor, atunci când vine vorba despre fluiditatea circulației de pe șoselele din România. Care este, de fapt, drumul care dă cele mai mari bătăi de cap șoferilor. 

Centura Bucureștiului continuă să rămână una dintre cele mai circulate șosele din România, dar și drumul care dă cele mai multe bătăi de cap șoferilor.

Centura Capitalei rămâne cel mai aglomerat drum din România

Citește și: CELE MAI FRECVENTE CAUZE ALE ACCIDENTELOR RUTIERE. DE CE AUTOSTRADA SOARELUI A DEVENIT DRUMUL MORȚII

Potrivit ultimelor date înregistrare în anul 2022 de către Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN), centura Capitalei este una dintre cele mai tranzitate șosele din România. 28,419 de vehicule circulă zilnic pe ruta ocolitoare. Cei 72 de km ai drumului pot fi parcurși în aproximativ 3 ore, ceea ce înseamnă rularea cu o viteză medie de 30 de kilometri pe oră.

Centura Capitalei / sursă foto: Facebook

Pe locul doi al celor mai aglomerate drumuri din România se află Centura Brașov. Potrivit datelor publicate de Centru de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN), în urma recensământului din 2022,  șoseaua înregistrează un trafic mediu zilnic anual de 26,895 de vehicule. Pe locul trei se află Autostrada Sibiu – Pitești (A1), care înregistrează un trafic mediu zilnic anual de 23,240 de vehicule.

Sursă foto: CESTRIN

Care sunt cele mai periculoase șosele din România

Și de data aceasta România ocupă un loc fruntaș în topul țărilor cu cele mai periculoase șosele din lume. DN1, șoseaua care face legătura între București și Oradea, se află în topul celor mai periculoase șosele, iar cele peste 200 de accidente petrecute pe acest drum, în care 56 de oameni au murit, de-a lungul timpului, este dovada clară a pericolului la care șoferii sunt expuși.

DN2, șoseaua care leagă București de Ucraina, prin Vama Siret, se află pe locul doi în clasamentul celor mai periculoase șosele din România. Șoseaua cu o lungime de 446 de km este numit ”Drumul morții”. Pe locul trei se află Transfăgărășanul. Șoseaua are o lungime de 151 de km, traversează cele mai înalte zone din Carpații Meridionali și leagă Curtea de Argeș de Sibiu.

Citește și: PUȚINI ȘOFERI ȘTIU! CE ÎNSEAMNĂ, DE FAPT, SEMNUL RUTIER CU „COADĂ DE MAIMUȚĂ” PE ȘOSELELE DIN ROMÂNIA