Specialiștii au realizat un nou sondaj în privința țărilor unde se poate trăi cel mai bine. Din păcate, România se află pe ultimele locuri, iar țara care ocupă prima poziție a ieșit „câștigătoare” pentru a treia oară consecutiv. Află, în articol, care este cel mai bun loc din lume!
Peste 17.000 de oameni din întreaga lume au votat pentru acest clasament internațional. Persoanele au fost alese în funcție de câteva criterii importante, precum puterea deținută de statul respectiv, deschiderea avută pentru afaceri prospere și influența culturală. În ultimii ani, topul a fost dominat de aceeași țară care a ieșit pe primul și în 2024. Se pare că acolo este cel mai bine să trăiești.
Citește și: Cu cât se vinde o casă în Viscri în 2024. Prețul e piperat, ridicat de iubirea Regelui Charles pentru sat
A fost realizat un nou sondaj cu privire la cele mai bune țări de pe glob, publicat de U.S. News & World în clasamentul anual Best Countries. În urma unui chestionar realizat de peste 170.000 de oameni a fost ales locul unde se poate trăi cel mai bine. Pentru a treia oară consecutiv, prima poziției este ocupată de Elveția.
Oamenii care au participat la realizarea acestui clasament au votat Elveția, considerând că este țara care oferă cele mai bune condiții de trai oamenilor. Participanții pentru sondaj au fost aleși în funcție de puterea deținută de statul respectiv, deschiderea avută pentru afaceri prospere și influența culturală.
Sondajul include 15 țări europene în primele 25 de locuri, în timp ce Asia de est și de sud-est ocupă doar patru locuri, iar Orientul Mijlociu împarte câte două locuri. În aceeași situație se află America de Nord și Oceania.
Elveția ocupă prima poziție în clasamentul celor mai bune țări pentru a trăi încă din 2017. Iată cele trei considerente pentru care statul elvețian ar fi fost notat cu maxim de puncte în sondajul publicat de U.S. News & World:
Al doilea loc în top este ocupat de Japonia, care a urcat patru locuri într-un singur an. Este urmată de Statele Unite ale Americii, unde punctajul maxim a fost acordat pentru puterea deținută ca stat și agilitate. Canada, Australia, Suedia, Germania, Marea Britanie, Noua Zeelandă și Danemarca sunt țările care completează primele 10 locuri în clasament.
Pe următoarele poziții, de la 11 la 25, sunt Nervegia, Franța, Olanda, Singapore, Italia, China, Emiratele Arabe Unite, Coreea de Sud, Spania, Finlanda, Austria, Islanda, Belgia, Irlanda și Quatar. Din păcate, România se află pe ultimele locuri, alături de state din Africa, Orientul Mijlociu, America de Sud și Europa de Est, potrivit Clickpentrufemei.ro.
Citește și: Stațiunea din România preferată a Regelui Carol al II-lea și a Reginei Elena. Este la 5 ore de București