Ce trebuie să mâncăm la prânz, de fapt, potrivit medicului Vlad Ciurea. Greșeala pe care o fac corporatiștii
În timp ce unii oameni și-au pus la punct programul meselor zilnice, alții nu țin cont de orar și mănâncă atunci când au timp. Medicul Vlad Ciurea a explicat ce trebuie să mâncăm, de fapt, la prânz, dar și când este recomandat să servim cina. Totodată, celebrul neurochirurg a vorbit despre o greșeală frecventă pe care o observat-o în rândul corporatiștilor români.
Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit secretul pentru a avea o sănătate de fier. Alimentația este foarte importantă, însă și odihna are un rol esențial. Reputatul neurochirurg a abordat acest subiect și a oferit detalii care ne pot ajuta să ne menținem în formă.
Citește și: Ce se întâmplă dacă te trezești la 6 dimineața, în fiecare zi. Ce avertisment ne transmit medicii
Medicul Vlad Ciurea a explicat ce trebuie să mâncăm la prânz
Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit câteva secrete în ceea ce privește alimentația astfel încât să nu ne confruntăm cu probleme de sănătate. Medicul a explicat faptul că nu trebuie să consumăm o cantitate mare de mâncare la prânz dacă dorim să ne păstrăm creierul sănătos.
De asemenea, reputatul neurochirurg a precizat și greșeala pe care o fac mulți corporatiști. Mai exact, ei aleg să consume câte trei feluri de mâncare la prânz, lucru care nu este favorabil, mai ales că urmează o perioadă de activitate la locul de muncă.
„Nu se mănâncă mult la prânz. Foarte, foarte puțin. Pe lângă mine sunt corporatiștii și mă uit și văd uneori trei feluri. Eu sunt uimit cât pot să mănânce. După care urmează acea perioadă de activitate, deci mintea trebuie să meargă. Deci, nu mâncare multă! Se spune: burtă mare, creier zero. Datorită mâncării multe sângele s-a dus în burtă, nu în creier”, a declarat medicul Vlad Ciurea, potrivit Click.
Neurochirurgul a vorbit și despre ora la care are trebui să avem ultima masă. Potrivit medicului Vlad Ciurea, cina nu se servește mai târziu de ora 20:00, iar la ora 22:00 este recomandat să fim pregătiți pentru somn.
„După cină mă uit puțin la știri și fac tot posibilul ca înainte de ora 22:00 să fiu în poziție culcat în pat, nu am niciun fel de telefon, de tablete, laptopuri lângă mine. Nu am televizorul deschis”, a mai spus neurochirurgul.
Medicul Vlad Ciurea: „Nu știm să ne odihnim”
Medicul Vlad Ciurea a explicat și importanța somnului în viața oamenilor. Din cauza grijilor cotidiene, multe persoane nu pun accent pe odihnă, iar acest lucru poate dăuna grav sănătății, în special celei mentale.
„Ultimul lucru pe care toți îl tăiem de pe listă este odihna sau nu știm să ne odihnim, facem tot ce e posibil să nu dormim. Dar în somn ne refacem, în somn «bijuteria» se liniștește și poate funcționa, în somn toate procesele nervoase majore (memoria, gândirea, atenția) se curăță, pentru că e un chimism al lor și se repornesc în somn pentru a doua zi.
Deci, dacă noi ștergem somnul, cum se întâmplă, între ora 22:00 și 00:00, atunci am pierdut un număr mare de elemente care ne refac «bijuteria» și nu mai este așa şlefuită. Deci, cum avem mentenanța la mașină, așa trebuie să avem și mentenanța la creier”, a mai precizat reputatul medic neurochirurg.
Citește și: Alimentele dăunătoare pentru creier, dezvăluite de Vlad Ciurea: „Toate lucrurile cu măsură…”