Ionela Chircu Lupta pentru locurile de parcare s-a intetit in ultimii ani intre vecinii de bloc. Primariile au construit spatii speciale pentru adapostirea masinilor locatarilor in regim de inchiriere. Ce trebuie sa faci ca sa nu mai bantui pe strazi cautand un loc unde sa-ti lasi masina cand vii de la serviciu?
Regimul parcarilor intr-un cartier este obiectivul consiliului local al primariilor. Daca te-ai saturat de certurile interminabile cu vecinii de bloc aparute pe fondul lipsei spatiului pentru parcare poti sa te adresezi Administratiei Domeniului Public (ADP) sau la Serviciul Parcari, de pe raza sectorului in care domiciliezi. La cerere, vei avea posibilitatea sa inchiriezi un spatiu.
La ADP trebuie sa te prezinti cu cerere individuala prin care sa soliciti un loc de parcare in fata blocului, avizata prin semnatura reprezentantilor imputerniciti si atestata prin stampila asociatiei de proprietari a blocului in care locuiesti. De asemenea, iti trebuie copie dupa buletinul de identitate si copie dupa certificatul de inmatriculare a masinii sau copie dupa cartea de identitate a masinii, ne-a spus Constantin Zidaru, seful ADP sector 6. Iti mai trebuie o schita a locului de parcare pe care il doresti. Daca esti proprietarul unei firme va trebui sa prezinti si certificatul de inmatriculare al societatii. Documentele se depun la Registratura administratiei si in baza lor se incheie un contract de inchiriere.
In aproximativ 30 de zile de la depunerea actelor vei primi o adresa prin care ti se va comunica faptul ca cererea ta a fost luata in considerare. Nu se poate estima insa o perioada anume de primire a autorizatiei de parcare, deoarece spatiul necesita o serie de aprobari de la o comisie formata din reprezentanti ai Primariei Capitalei, Administratiei Strazilor si Serviciului Circulatie.