Sezonul rece se apropie cu pași repezi, iar românii vor dori să se încălzească. Însă costurile pentru încălzire s-au majorat, traiul, de zi cu zi, devenind mai dificil, în ultimul an, pentru cetățeni. Iată ce trebuie să facă românii care au centrală termică de apartament și vor să reducă cu 31% costurile.
Iarna bate la ușă, iar scumpirile din ultima vreme sunt resimțite,din plin, de români. Una dintre problemele mari, cu care se confruntă cetățenii, este majorarea facturilor. Dacă ai centrală termică de apartament, atunci ai putea lua în considerare câteva recomandări ce îți vor reduce cu 31% costurile la încălzire. Iată ce trebuie să faci.
Vezi și SFATURI PRACTICE PENTRU DIMINUAREA FACTURILOR LA CURENT. IATĂ CE NE RECOMANDĂ SPECIALIȘTII!
Este luna octombrie, iar gradele în termometre au scăzut drastic în multe părți ale țării. Iarna se apropie cu pași repezi, iar românii vor dori să aibă căldură în locuințe. Însă, cum ar putea face acest lucru, dar să aibă costurile mai mici? Răspunsul ar putea să fie mai simplu decât ai crede.
Pentru a putea reduce din costurile de la încălzire, poți seta centrala termică la o anumită temperatură. Potrivit specialiștilor, pentru a cunoaște întotdeauna câte grade sunt în casă, trebuie să fie, în primul rând, instalat un termostat. Acesta ar fi indicat să fie montat în cea mai călduroasă cameră din locuință. Temperatura ideală din timpul zilei ar trebui să fie între 22 și 23 de grade Celsius. Iar, pentru a putea reduce din costuri, pe timpul nopții nu trebuie să treacă de 19 grade Celsius. În condițiile în care vei respecta această regulă, îți vei putea reduce cu 31% costurile pe timpul iernii.
De asemenea, pentru a mai putea economisi la factură, ar fi indicat să ții închisă centrala termică în perioada în care nu se află nimeni acasă. În plus, există și alte trucuri pe care le poți aborda, pentru a putea reduce din costuri. De exemplu, draperiile și covoarele pot fi două elemente din casa ta, ce ar putea să o izoleze mai bine împotriva frigului. Totodată, nu uita că trebuie să aerisești caloriferele periodic.
Citește și NOI VOUCHERE DE LA STAT, DUPĂ COMPENSAREA FACTURILOR LA CURENT. CINE LE POATE PRIMI
Sursă foto: Pixabay