Un tânăr de bună credință a cumpărat, de pe net, două telefoane, dar în loc de aparatele la care se aștepta a găsit în pachete cărămizi. Florin F. avea să fie trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
El a indus în eroare un tânăr din Constanţa căruia i-a prezentat pentru vânzare, prin intermediul unui site, două telefoane mobile. A trimis marfa prin curier, doar că în colete nu se găseau telefoanele, ci o bucată de cărămidă, o bucată de carton și un telefon de jucărie. Prejudiciul creat a fost de 310 lei. Îndividul şi-a recunoscut vina, precizând că și-ar fi dorit să înapoieze suma de bani persoanei vătămate şi că nu se va mai întâmpla niciodată așa ceva. A solicitat, în acest sens, aplicarea procedurii simplificate. Astfel, instanţa a decis să-i aplice inculpatului pedeapsa de 8 luni de închisoare, decizia putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare, potrivit replicaonline.ro.
Florin F. nu a achitat nici până în prezent valoarea prejudiciului, fiind cunoscut şi cu antecedente penale. De asemenea, pe parcursul urmăririi penale, inculpatul nu a manifestat o atitudine sinceră. Astfel, instanţa a decis să anuleze suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 6 luni de închisoare, la care inculpatul a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 6-București, şi a decis să aplice inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 6 luni închisoare, pe care o sporește cu încă 2 luni, în final inculpatul executând pedeapsa de 8 luni închisoare. În baza art.92 alin.(1)/Cod penal, instanţa a stabilit un termen de supraveghere de 4 ani. (CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM CU MILITARUL CARE S-A MASTURBAT ŞI A PIPĂIT O MINORĂ PE PLAJĂ)
Potrivit anchetatorilor, instanţa îl obligă pe Florin F. ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. În plus, inculpatul este obligat ca pe durata termenului de supraveghere să urmeze un curs de reintegrare socială şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei/Consiliul Local Dragomirești Vale din județul Ilfov, pe o perioadă de 120 zile.