Cum vor fi recompensați românii de Crăciun în acest an? O altă modificare urmează să fie resimțită de salariați în următoarele zile.
Vin sărbătorile, iar angajații români așteaptă cu nerăbdare să vadă ce surprize le sunt pregătite de către companiile unde lucrează. Dacă în anii trecuți totul se desfășura normal, oamenii munceau de la birou, iată că de data asta pandemia a venit cu modificări notabile. Tot mai multe companii au aplicat sistemul hibrid de mers la birou, dar tot la fel de mulți oameni continuă să-și desfășoare munca din confortul propriei locuințe.
(VEZI ȘI:DE NECREZUT CE SALARIU ARE O VÂNZĂTOARE ZARA ROMÂNIA. CÂȚI LEI PRIMEȘTE LUNAR)
Un sondaj realizat recent de eJobs, una dintre cele mai mari și populare platforme de oferte de angajare din România, arată că 28% dintre firme vor acorda prime de Crăciun, 18% vor oferi zile libere suplimentare, 16% spun că vor recompensa angajaţii cu pachete de sărbători. Sondajul a avut loc în perioada 11 noiembrie-2 decembrie 2021 și au participat aproximativ 35 de companii.
Potrivit aceluiași sondaj, 15% dintre companii intenționează să ofere angajaților, de Crăciun, unul dintre următoarele beneficii: al 13-lea salariu, bonus de performanţă, teambuilding sau tombole cu premii. De asemenea, tot mai mult companii investesc din ce în ce mai mult în dezvoltarea și perfecționarea angajaților, dar nu este de neglijat nici capitolul sănătate. Salariații români vor avea parte de abonamente la clinici private și consiliere psihologică.
19% dintre managerii de resurse umane participanţi la sondaj au menţionat că vor acorda şi în 2022 abonamente la clinici private, în timp ce 3% pun pe listă consilierea psihologică.
”La capitolul planuri pentru 2022, aproape o treime dintre companii îşi propun să ofere beneficii extrasalariale cu valori cuprinse între 200 şi 400 de lei per angajat, 24% vor să investească între 400 şi 600 de lei pentru fiecare persoană şi aproape 20% îşi propun să ofere beneficii extrasalariale de peste 1.000 de lei per membru în 2022.
Pe lângă beneficiile acestea, angajatorii investesc din ce în ce mai mult în dezvoltarea şi perfecţionarea angajaţilor. Aproape un sfert organizează training-uri profesionale, cursuri de dezvoltare personală şi cursuri de limbi străine pentru angajaţi.
De asemenea, tot mai multe companii vor fi preocupate de zona de sănătate emoţională a angajaţilor în 2022, sector ce a cunoscut un avânt excepţional în ultimul an şi jumătate”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare din ţară.
Sursa foto:Pixabay.ro