Ce sunt visele și cum se formează? Dr. Vladimir Ciurea: „Ceea ce noi acumulăm în decursul zilei sau timpului, într-un sertăraș, în subconștient…”
Sâmbătă, 28 mai, de la ora 19:00, dr. Vladimir Ciurea răspunde tuturor curiozităților pe care urmăritorii podastului „Altceva cu Adrian Artene” le-au manifestat de-a lungul timpului despre vise. Ce sunt acestea, cum se formează și cât sunt de reale?
Oamenii, de cele mai multe ori, caută să înțeleagă semnificația viselor pe care le au pe parcursul nopții. Unii se ghidează după cutume, alții după explicațiile date de anumiți interpreți, însă, există, cu adevărat, o reală semnificație, din punct de vedere al medicinei, explicată de specialiști.
Doctorul Vladimir Ciurea răspunde acestei curiozități: „Ceea ce noi acumulăm în decursul zilei sau timpului, într-un sertăraș, în subconștient. Și cu o anumită ocazie, aceste lucruri apar. Subconștientul funcționează, acestea sunt visele!”
„Dacă spune răposatul să-i facem pomană, să-i facem!”
Mai mult decât atât, prof. dr. Vlad Ciurea a deschis și subiectul tradițiilor, legate de visele pe care oamenii le au, cu privire la persoanele care au dispărut dintre noi, dar, prin intermediul viselor, ne „transmit” un mesaj.
„Această tradiție populară trebuie luată în considerare pentru că noi nu putem desface creierul ca pe o carte, să-l citim, să-l punem pe Google, deci nu se poate.
Și atunci, e mai bine această cultură folclorică, mai mult sau mai puțin, adunată naiv. Dacă spune răposatul să-i facem pomană, să-i facem … Ce ne costă!?”, spune reputatul profesor.
Cine este dr. Alexandru-Vladimir Ciurea
Alexandru-Vladimir Ciurea este un medic neurochirurg român. A înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”, a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale. Șef al secției I neurochirurgie în cadrul Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”. Este coordonator al departamentului de cercetare în neuroștiințe din același spital.
Profesor universitar de neurochirurgie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, din București, conducător de doctorat, Alexandru-Vladimir Ciurea a realizat peste 23.000 de mii de operații pe creier, dintre care jumătate la copii.
Urmărește interviul integral cu Vlad Ciurea, sâmbătă, 28 mai, de la ora 19, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.
This browser does not support the video element.