Ce spune medicul Monica Pop despre bolnavii de COVID-19 care refuză internarea
Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, este de părere că persoanele bolnave de COVID care refuză externarea nu trebuie desconsiderate.
După ce s-au suspendat temporar izolarea și carantinarea în Capitală, bolnavii de COVID-19 au luat decizia de a pleca acasă. Asta după ce au semnat declarații pe propria răspundere.
Monica Pop este de părere că persoanele bolnave de COVID care refuză externarea nu trebuie desconsiderate. (CITEȘTE ȘI: FOTO / CUM ARATĂ VULPIȚA DE LA ACCES DIRECT, DUPĂ CE A RENUNȚAT SĂ MAI FIE VEDETĂ LA ANTENA 1. S-A ÎNTORS ÎN BLĂGEȘTI ȘI…)
„De ce nu există încredere în ei ??!! De ce se porneşte de la ideea că toţi sunt penali? De ce îi desconsideră unii pe cei care au cerut externarea, pentru a sta acasă în izolare???!!! De ce se porneşte de la premisa de rău, de incorectitutdine?
550 de purtători (asta înseamnă asimptomatici) au plecat, acasă, la cerere, conform legii! Corect! De ce se spun unii decidenţi că îi vor îmbolnăvi pe alţii?! E o mare jignire!!!
Toţi au semnat că vor sta în izolare şi că, dacă nu o vor respecta, vor primi pedepse şi amenzi imense!!!
De ce nu există încredere în ei ??!! De ce se porneşte de la ideea că toţi sunt penali? Oare nu mai sunt oameni corecţi şi conştienţi în ţara asta? Toţi mint şi înşeală??!!
Trebuie să credem în conştienţă şi în corectitudine, nu să inducem panică!”, a scris Monica Pop pe contul ei de Facebook.
Izolarea și carantinarea au fost suspendate temporar în Capitală
Raed Arafat și directorul general adjunct din Ministerul Sănătății au semnat actul care suspendă temporar izolarea și carantinarea în Capitală. (VEZI ȘI: VEȘTI PROASTE PENTRU ROMÂNI! MINISTRUL DE FINANȚE DĂ DE ÎNȚELES CĂ PROGRAMUL NOUA CASĂ NU VA PUTEA FI ACCESAT DE TINERI)
”Având în vedere publicarea deciziei Curții Constituționale a României nr. 458 din 25.06.2020, în Monitorul Oficial, partea 1, nr. 591 din 02.07.2020 prin care s-a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 25 alin(2), teza 2 din Legea nr 95/2005 privind reforma în domeniul sănătății și ale art 8 alin (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr 11/2929 privindstocurile de urgență medicală precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, prevederile legale privin izolarea la domiciliu și carantinarea se suspendă temporar, pentru o perioadă în care Parlamentul și Guvernul trebuie să pună în acord aceste prevederi cu dispozițiile Constituției.
În concluzie, măsura izolării la domiciliu/carantinării instituționalizate se suspendă temporar pentru toate persoanele (inclusiv persoanelor pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 02.07.2020.
Tototodată, ținând cont de contextul epidemiologic actual și de evoluția răspândirii infecției cu COVID-19, precum și riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populației, pentru persoanele care au fost în contact cu un caz confirmat cu coronavirus, nu au finalizat perioadata de 14 zile de izolare/carantinare sau au venit dintr-o zonă considerată cu risc epidemiologic ridicat de transmitere, se recomandă autoizolare la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, respectând următoarele măsuri:
-purtarea corectă a măștii de protecție în spații închise
-spălarea frecventă a mâinilor cu aoă și săpun și folosirea de soluții dezinfectante pe bază de alcool
-păstrarea distanței de cel puțin 1.5 metri între persoane”, se arată în document.