Alexandru Rafila a vorbit despre purtarea măștii de protecție pe plajele din România.
Doctorul Alexandru Rafila, membru în Comitetul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), este de părere că plajele nu trebuie să primească mai mulți turiști decât au capacitate.
„E greu de utilizat masca pe plajă. Cred că mai degrabă trebuie, din punctul meu de vedere, ca aceste plaje să fie ocupate proporţional cu capacitatea. Dacă am pe o plajă 200 de şezlonguri, în mod normal pot intra puţin peste 200 de persoane dacă numărăm şi copiii. Dar dacă intră 1000 de persoane, sigur că nu putem respecta distanţa fizică şi putem vorbi de utilizarea măştii.
Dar nu cred că e cineva care merge la plajă să stea cu masca pe figură, mi se pare greu de realizat această procedură. Putem merge la mare, cu condiţia să evităm aglomeraţia şi zonele de circulaţie intensă pietonală. Dacă vrem neapărat să fim acolo în perioada de aglomeraţie, sigur că purtarea măştii este absolut necesară”, a declarat Rafila la România TV.
Iată în ce zone trebuie neapărat să porți mască de protecție:
De asemenea, în Constanța purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, devine obligatorie în următoarele spații publice deschise:
Totodată, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în intervalul 18:00 – 24:00 în următoarele zone de promenadă: faleze, piațete, parcuri de distracții și agrement.