Ce se întâmplă în organismul unui om după ce ia Ivermectină ca să se vindece de COVID-19! Avertismentul dur lansat de Alexandru Rafila

Publicat: 27/01/2021 | 11:33

Alexandru Rafila a făcut declarații acide la adresa medicului român din SUA care recomandă Ivermectină pentru tratarea infecției cu SARS-COV-2. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a dezvăluit ce poate simți o persoană dacă ia medicamentul pentru uz veterinar, despre care unii specialiști susțin că are rezultate bune în lupta cu temutul COVID-19. Ioan Alexie, colegul său care lucrează în Las Vegas, susține că pacienții săi tratați cu Ivermectină nu au avut niciun efect advers.

Ce poate să pățească un om dacă ia Ivermectină

Alexandru Rafila a fost prezent seara trecută în platoul emisiunii “Sinteza Zilei”, iar Ioan Alexie a intrat în direct prin Skype. La începutul interviului, Mihai Gâdea l-a întrebat pe medicul care este stabilit peste hotare: “Dumneavoastră spuneți că ați tratat foarte mulți pacienți cu Ivermectină. Ce efecte adverse ați avut la acești pacienți?”.

“Niciun efect advers”, a răspuns categoric doctorul Ioan Alexie.

“Ce efecte adverse apar în document?, a spus prezentatorul în timp ce se uita spre Alexandru Rafila.

“(…). Pot să vă citesc.E ceea ce spune FDA, nu spun eu. Nu există aprobarea pentru prevenirea sau tratamentul infecției cu COVID-19 cu Ivermectină. Care este pericolul pentru oameni ca să ia Ivermectină? Unul dintre efectele adverse care sunt asociate Ivermectinei includ: o erupție cutanată, grețuri, vărsături, diaree, dureri de stomac, umflarea feței, efecte neurologice adverse, confuzie, parestezii, scăderea presiunii arteriale și hepatită. Asta spune agenție din Statele Unite referitoare la utilizarea la om a acestui produs în legătură cu infecția COVID.

Medicii din România nu pot să prescrie acest medicament dintr-un motiv foarte simplu: el nu se găsește în farmaciile de uz uman, decât dacă un medic veterinat prescrie unei persoane acest produs și lucrul acesta este imposibil, pentru că un medic veterinar nu are drept de practică în medicina umană”, a declarat reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății. Ulterior, Alexandru Rafila i-a transmis lui Ioan Alexie: “Aveți o problemă de etică”.

Medicul Ioan Alexie susține că în Las Vegas utilizează Ivermectină pentru anihilarea infecției cu temutul COVID-19, iar pacienții cărora le-a fost administrat medicamentul de uz veterinar nu au avut niciun efect advers © captură video Antena 3

Nu rata: Măsuri stricte impuse de autorități înainte de începerea școlilor. Ce vor fi șoferii să obligați să facă

Medicul Ioan Alexie a intervenit afirmând că planul său nu este să schimbe legile și medicina în România, ci doar să informeze despre eficacitatea medicamentului, în speranța că autoritățile vor face demersuri ca să îl utilizeze.

“Nu fac asta pentru că mă interesează să vând medicamentul. De altfel este un produs foarte ieftin. Eu am vrut doar să informez ca autoritățile care sunt responsabile să aibă în vedere Ivermectina”, a comentat Ioan Alexie în cadrul emisiunii prezentată de Mihai Gâdea.

Citește și: Florin Călinescu s-a luptat cu virusul SARS-CoV-2 în secret: “Nu am comorbidităţi”. Care este starea de sănătate a juratului de la “Românii au talent” și ce părere are despre vaccin

Farmaciştii veterinari vor răspunde penal dacă vor mai vinde Ivermectină

Scandalul şi controversele legate de tratamentul minune împotriva COVID-19 iau o tot mai mare amploare. Ivermectina aproape a dispărut din farmaciile veterinare însă, cei de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) atrag atenţia că utilizarea umană a medicamentului este interzisă încă din aprilie 2020.

Medicii specialişti au explicat pentru reporterii Antena 3, faptul că în SUA medicamentul a fost adaptat pentru oameni. Însă la noi în ţară, nu există.

“Este o mare greşeală. Aceste produse veterinare nu au această fidelitate cum este un produs uman, făcut special pentru oameni”, a explicat medicul Doru Safta.

Totuşi, unii medici de boli infecţioase spun că ar fi de acord cu administrarea medicamentului în cazul bolnavilor de coronavirus.

“Dacă ar fi validată, categoric, da. Eu am citit şi prospectul medicamentului Ivermectină de uz uman. Nu are interacţiuni medicamentoase şi reacţii adverse care să ne pună probleme mai deosebite decât, de exemplu, foloseam la începutul pandemiei caletra şi hidroxiflorotina”, a spus Carmen Dorobăţ, medic de boli Infecţioase de la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, în cadrul emisiunii “Sinteza Zilei”.

Românii au dat deja iama în farmacii ca să cumpere tratamentul minune, iar Ivermectina aproape a dispărut din depozite. Farmaciştii veterinari au recunoscut că au fost avertizaţi că vor răspunde penal dacă vor mai vinde pastilele.