Ce se întâmplă în organism dacă mănânci oua în fiecare zi. Beneficii şi riscuri pe care trebuie să le cunoşti
Pentru a duce o viață lipsită de probleme, trebuie să avem parte, în primul rând, de o dietă echilibrată. Pe piață există o mulțime de alimente nocive, care ne pot pune în pericol sănătatea. Deși nu mulți știu, din această categorie fac parte chiar și ouăle de găină. Specialiștii ne avertizează cu privire la cantitatea de ouă pe care ar trebui să o consumăm zilnic.
Dincolo de beneficii, aceste alimente pot dăuna serios organismului uman. Potrivit eatthis.com, un ou conține 200 de miligrame de colesterol, mai mult decât putem găsi în mâncărurile de tip fast-food.
CITEŞTE ŞI: ALIMENTUL CARE ȘI-A DUBLAT PREȚUL ÎN ULTIMUL AN. CARE ESTE PRODUSUL PENTRU CARE PLĂTIM DE DOUĂ ORI MAI MULT
Acesta nu este singurul aspect negativ. Ouăle de găină sunt bogate și în grăsimi saturate, ce pot provoca în timp, diverse probleme cardiovasculare. Un studiu realizat 2010, demonstrează faptul că, persoanele care obișnuiesc să mănânce mai mult de două ouă, pe zi, sunt cu 20% mai predispuse la bolile de inimă.
Beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă
Să nu uităm însă și de beneficiile pe care ni le oferă acest aliment. Gălbenușurile sunt cunoscute pentru efectul lor asupra ochilor. Potrivit cercetătorilor britanici, un ou pe zi poate preveni cataracta şi degenerarea maculară, principala cauză a orbirii la persoanele în vârstă.
De asemenea, în gălbenuș se regăsesc și alte substanțe esențiale corpului nostru, precum: fosforul, seleniul și Vitamina B. Pentru a evita excesele și problemele de sănătate, medicii ne recomandă să mâncăm maxim patru ouă în decursul unei săptămâni, însă nu mai mult de două ouă pe zi.
sursă foto: pixabay.com
This browser does not support the video element.