Ce se întâmplă, de fapt, dacă mănânci semințe de floarea soarelui în fiecare zi. Pericolul e uriaș

Publicat: 30/10/2023 | 16:31
Semințe de floarea soarelui

Semințele de floarea soarelui sunt alimente gustoase, sănătoase și bune pentru organism, dar consumul lor zilnic nu este recomandat. Mulți români nu știu ce se întâmplă în corpul lor dacă fac abuz de semințe și riscă să se îmbolnăvească.

Dacă ai obiceiul de a mânca zilnic acest aliment, trebuie să știi că riști nu doar să îți cariezi dinții, ci să îi și spargi, dacă nu sunt decojite în prealabil. Un alt argument pentru care nu trebuie făcut abuz de semințe este că pot duce la creșterea hipertensiunii și la apariția problemelor sistemului cardiovascular.

Semințele de floarea soarelui sunt consumate de mulți români

De ce să nu consumi zilnic semințe de floarea soarelui

În loc de floricele la film și în situațiile în care românii încearcă să-și omoare timpul cu o activitate, semințele de floarea soarelui sunt în topul preferințelor. Au, într-adevăr, o mulțime de beneficii, dar consumate zilnic, pot bloca apendicele și pot duce la apendicită.

O altă problemă medicală care poate apărea de la consumul zilnic de semințe este cancerul de colon, una dintre cele mai comune forme la cei care nu au o dietă echilibrată.

De asemenea, consumul în exces duce la:

  • vărsături, dureri de stomac și constipație;
  • erupții cutanate, probleme de respirație, umflare și mâncărime în jurul gurii;
  •  creștere în greutate;
  •  infecție bacteriană (Salmonella).

(CITEȘTE ȘI: Ireal! Cum au fost puși la punct doi tineri care aruncau coji se semințe pe jos. Au primit amendă, dar și o lecție de bun simț)

Motive pentru care să mănânci semințe

Nu trebuie să mâncați foarte multe semințe de floarea soarelui, dar dacă le consumați cu măsură, iată care sunt beneficiile lor:

  • conțin vitamine, precum: tiamină, riboflavină, niacină, acid pantotenic, acid folic, colină, vitamina B6, vitamina C și vitamina E;
  • conțin minerale precum calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, zinc;
  • oferă și compuși vegetali precum flavonoidele și acizii fenolici, care sunt antioxidanți puternici;
  • conținutul de fibre din semințele de floarea soarelui scade nivelul de colesterol LDL din sânge;
  •  sunt utile în reducerea nivelului de zahăr din sânge la pacienții cu diabet zaharat de tip 2;
  • sunt încărcate cu vitamina E, care este un nutrient cunoscut a fi extrem de benefic pentru sănătatea prenatală. Ajută la dezvoltarea bebelușului în uter. Prin urmare, semințele de floarea soarelui sunt o sursă eficientă de nutriție pentru femeile însărcinate și pentru bebeluși.

(CITEȘTE ȘI: Sora artistei și-a luat copiii și s-a mutat cu amantul, iar mama Gina a luat foc: Prima reacție a Deliei: ”Dacă vezi dincolo de spartul semințelor…”)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult