Proaspă scoască din cuptor, cu seminte ori simplă, pâinea reprezintă o mică plăcere nevinovată pentru mulți dintre noi. Dar dacă ne gândim și la efectele negative al consumului exagerat al acestui aliment, parcă nu mai devine atât de atractivă. Iată ce se întâmplă cu organismul tău dacă nu mănânci pâine timp de o săptămână. Schimbările sunt semnificative.
Poate pentru mulți oameni pâinea reprezintă una din cauzele pentru care cifrele cântarului nu sunt așa cum și-ar dori, însă trecând peste partea estetică, pâinea îți poate afecta digestia și poate conduce la declanșarea diabetului, a obezității și a bolilor de inimă.
Pentru că vremurile când pâinea era făcută în casă, fără conservați și aditivi, a cam apus, nu degeaba sunt mulți nutriționiști care recomandă scoaterea ei completă din dieta zilnică.
În primul rând vei pierde în greutate iar hainele vor arăta mult mai bine pe corp. Nu devii mai subțire topind doar din depozitele de grăsime, ci eliminând apa în exces din țesuturi. Carbohidraţii conținuți de pâine rețin o cantitate de apă de circa trei-patru ori mai mare decât greutatea lor.
Digestia se va îmbunătăți. Carbohidraţii din pâine sunt mai dificil de digerat, umplând intestinele și consumând și o rezervă importantă din energia de care dispune corpul tău. Acesta este principalul motiv pentru care te simți sătul după o masă consistentă și grea.
Nivelul de energie va crește. Energia utilizată de corp pentru a descompune carbohidraţii complecși, te va face să te simți obosită, secătuită de puteri. încearcă să nu elimini pâinea din alimentație timp de o săptămână, iar rezultatele te vor lăsă fără cuvinte.
Previi apariția bolilor de inimă, a diabetului și a obezității. Produsele din făină albă sunt bogate în carbohidrați rafinați, care produc depozite de acizi grași în corp, determinând, în timp, bolile înfiorătoare despre care am vorbit mai sus.
Pe de altă parte dacă alegeți o pâine din cereale integrale, acestea vor avea ca efect diminuarea colesterolului, contribuind la prevenția bolilor de inimă.
Pe lângă efectul devastator pe care îl are asupra zahărului din sânge, pâinea albă are efecte asemănătoare zahărului, fapt ce poate produce pofte irezistibile. Renunțând însă pentru o săptămână la pâine, te vei gândi din ce în ce mai rar la ea. Tot ce contează este să treci peste primele zile, care sunt mai dificile.
Sursa foto: Pixabay.