Chiar dacă nu este plăcut să bei zaţul de cafea, acesta nu este dăunător sănătăţii, aşa cum cred mulţi. Abundă în antioxidanţi şi poate ajuta la lupta împotriva radicalilor liberi, care pot influenţa dezvoltarea cancerului şi a bolilor cardiovasculare. Iată ce se întâmplă dacă mănânci zaţ de cafea!
Totodată, consumul de zaţ de cafea poate determina organismul să absoarbă mai rapid cofeina, iar conţinutul lui caloric este foarte redus. Mai mult, numeroase studii indică faptul că zaţul de cafea vă poate ajuta să slăbiţi.
Nu este nevoie să îl mănânci simplu. Zaţul de cafea poate face o cocă absolut delicioasă. Trebuie doar să amesteci puţin zaţ de cafea cu 1/2 cană de zahăr brun, 1/2 cană mălai şi apă cât este necesar. Tu decizi ce consistenţă vrei să aibă. Cafeaua sau zaţul adaugat în copturi, prăjituri sau negrese conferă o aroma deosebită.
Cu toate acestea, experţii avertizează că zaţul de cafea nu trebuie consumat în catităţi prea mari. Dacă mănânci 1-2 linguriţe, nu vei avea parte de efecte negative, dar în exces, zaţul de cafea nu este bun. Antoxidanţii pe care îl conţine zaţul de cafea ajută la reducerea riscului de apariţie a unor boli precum diabetul sau Parkinson. Cu toate acestea, zaţul de cafea conţine şi substanţe care pot fi periculoase. Ele pot creşte tensiunea şi coloseterolul din sânge, potrivit site-ului berkeleywellness.com. Mai mult, zaţul de cafea poate avea un efect laxativ.
Zaţul de cafea poate avea şi alte întrebuinţări, care nu sunt deloc periculoase. El poate fi folosit pe post de exfoliator pentru corp, iar numeroase studii au arătat că poate reduce considerabil aspectul neplăcut al celulitei. De asemenea, zaţul de cafea mai poate fi folosit şi pe post de vopsea de păr.