Ce se întâmplă dacă îți verifici telefonul imediat după ce te-ai trezit. Tulburarea psihica de care te poți imbolnavi
De mai bine de două decenii de când românii au telefoane mobile, au obiceiul de a-l verifica dimineața, imediat cum se trezesc. Un obicei care pare atât de banal încât a devenit parte din rutina zilnică poate cauza chiar o tulburare psihică periculoasă. Specialiștii îndeamnă eliminarea acestui gest, pe cât de curând este posibil.
Potrivit psihiatrului dr. Nikole Benders-Hadi, verificarea telefonului imediat după trezire duce la un grad ridicat de stres și anxietate. Mai mult decât atât, să-ți verifici corespondența digitală la prima oră a dimineții ar putea să-ți strice starea de bine pentru întreaga zi pe care nici măcar nu ai apucat să o începi. Așadar, date fiind argumentele specialistului, cel mai bine este să aștepți măcar jumătate de oră pentru a deschide smartphone-ul. În acest timp, poți bea o cafea sau un ceai, îți poți curăța dinții sau poți lua micul dejun. Nu se va întâmpla nimic grav dacă nu ești prezent tot timpul în mediul online.
(CITEȘTE ȘI: Nokia 3310 se vinde cu 18.000 de euro! Dacă ai telefonul vechi în casă te îmbogăţeşti)
10 obiceiuri banale cu telefonul pe care trebuie să le eviți
- Îl încarci mai mult decât este nevoie. Mulți au obiceiul de a lăsa acest gadget la o sursă de curent peste noapte, dar problema este că acest simplu gest poate duce la supraîncărcare. În timp, dispozitivul se poate strica.
- Asculți muzică la căști în timp ce încarci telefonul. Studii efectuate recent au dezvăluit că un astfel de obicei poate duce la electrocutare.
- Dormi cu telefonul pe noptieră. Medii dezbat faptul că dispozitivele de acest tip interferează cu semnalele creierului și pot da un somn neliniștit.
- Ți telefonul în lumina directă a soarelui. Sub nicio formă, nu trebuie să faci un astfel de gest, mai ales când mobilul este la încărcat. Când temperaturile sunt ridicate, încearcă să-ți protejezi dispozitivul.
- Îl încarci când stă pe suprafețe neuniforme. Încearcă să îl așezi pe masă, birou sau orice altă suprafață dreaptă, în situația în care nu dorești să ia foc. Au fost cazuri.
- Folosești mufă multiplă. Ar putea părea o variantă bună, dar în timp, îți poate afecta bateria. Nu degeaba producătorii oferă și un încărcător.
- Îl repari la centre neautorizate. Cazul ideal este cel în care apelați la un centru specializat, în care știi că nu ți se vor fura piesele și cineva care este expert se va ocupa de problemă.
- Lași husa în timpul încărcării. Greșit! Surprinzător, carcasele pot dispersa căldura.
- Descarci aplicații din surse necunoscute. Ești în pericol de a fi „jefuit” de date, fără să-ți dai acordul.
- Îți lași telefonul deblocat. Utilizează o parolă. Niciodată nu știi cine îți poate umbla în telefon.
(CITEȘTE ȘI: 10 obiceiuri care ți-ar putea distruge telefonul și cum le poți evita!)