Gică Popescu a suferit doar psihic, nu şi fizic,în cele 611 zile cât a stat în închisoare. CANCAN.ro,site-ul nr 1 din România, l-a filmat pe fostul fotbalist pe plaja litoralului românesc, la Caelia, alături de Ciprian Marica, care deţine restaurantul de pe plaja respectivă.
Deşi s-a zvonit la un moment dat că a slăbit enorm şi că perioada petrecută după gratii l-a făcut să arate extrem de rău, la cei 48 de ani, Gică Popescu afişează un fizic de invidiat, perioada în care a stat închis l-a ajutat foarte mult să aibă o asemenea condiţie, deoarece a frecventat sala de forţă şi a făcut exerciţii de fitness împreună cu ceilalţi deţinuţi pentru a-şi scurta şederea în puşcărie şi a reuşit, executând doar jumătate din pedeapsă.
A fost condamnat la aproximativ trei ani de închisoare
În luna martie a anului 2014, Gică Popescu a fost condamnat la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare în „Dosarul Transferurilor”, fostul mare fotbalist român fiind încarcerat la penitenciarul Rahova, acolo unde au mai fost duşi şi Mihai Stoica şi George Copos sau Jean Pădureanu.
Pentru că a achitat integral suma datorată statului, dauna, dar şi datorită faptului că a avut un comportament impecabil, „Baciul” a primit mai multe permisii. Prima a avut loc în luna mai a anului 2014, atunci când tatăl fostului fotbalist s-a stins din viaţă în urma unui infarct.
A fost eliberat condiţionat, după ce a executat un an şi opt luni din pedeapsă
Judecatoria Sectorului 4 a decis, în 5 octombrie 2015, că Gheorghe Popescu îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat, admitând astfel propunerea formulată de Comisia de la Penitenciarul Jilava, care a concluzionat că fostul internaţional îndeplineşte fracţia de pedeapsaă care trebuie executată, a avut un comportament bun în penitenciar şi a desfăşurat mai multe activităţi, pentru care a fost recompensat.
A scris o carte după gratii
Marele fundaş al „Generaţiei de Aur” a scris şi o carte după gratii, iar acest lucru l-a ajutat în momentul în care a solicitat eliberarea. Titlul lucrării publicate de Popescu la o editură din Craiova are un caracter extrem de tehnic: „Abordări teoretice şi practico-metodice ale predării jocului de fotbal în centrele de copii şi juniori din perspectiva interdisciplinară”.