Berea este plăcerea nevinovată a multora. Unii fac însă fac abuz de această băutură alcoolică, iar urmările nu sunt tocmai favorabile. Deși este ușor de consumat, berea conține substanțe care, în timp, ne degradează corpul. Vara, când temperaturile cresc, o bună parte dintre oameni preferă să se răcorească cu o bere rece. Această variantă nu ar fi însă tocmai cea potrivită, întrucât poate cauza atât stări neplăcute, cât și diferite boli pe termen lung.
Primul efect apărut după consumul acestei băuturi este senzația de amețeală, urmată, bineînțeles, de relaxare. După câteva ore de la consumul berii, organismul dă semnale de deshidratare, prin nevoia accentuată de a urina.
Inclusiv a doua zi corpul resimte berea consumată în exces și astfel își vor face simțită prezența și alte simptome, precum: mahmureală, slăbiciune și durere de cap. Până aici, efectele berii se aseamănă cu cele ale tuturor băuturilor alcoolice.
(CITEȘTE ȘI: BEREA, BENEFICIILE CONSUMULUI MODERAT)
Dincolo de aceste senzații, berea consumată zilnic ne poate pune serios viața în pericol. Cunoscuta ”burtă de bere” ascunde de fapt în spatele ei o problemă de sănătate ce poate fi fatală.
Este vorba de sensibilizarea sistemului endocrine, care se manifestă prin depunerea grăsimilor în zona abdominală. Atât la bărbați, cât și la femei, această problemă conduce chiar spre infertilitate.
Altă tulburare, dar și cea mai des întâlnită, se află la nivelul stomacului. O mulțime de persoane s-au confruntat, de-a lungul timpului, cu probleme digestive, neștiind însă motivul.
Berea este unul dintre factorii care irită mucoasa intestinală și declanșează astfel vărsături, diaree sau lipsa poftei de mâncare. Vă vine să credeți că berea poate cauza infarct? Da, ați auzit bine. Consumată constant, în cantitate mare, această băutură favorizează apariția unui strat de grășime în jurul inimii.
Drept urmare, persoanele care ajung până în acel punct se confruntă cu aritmie, hipertensiune și dificultatea de a respira. Cu toții știm că ficatul este cel care suferă în cea mai mare măsură atunci când vine vorba de alcool.
Așadar, odată ”îmbolnăvit”, ficatul nu mai poate contribui la asimilarea nutrienților buni pentru organism.