Ce se află, de fapt, în cea mai adâncă groapă de pe Terra. Geologii au încremenit când au văzut așa ceva
Cea mai mare și mai adâncă groapă de pe Terra, formată în mod natural, poartă denumirea de Xiaozai Tiankang și se află în inima Chinei. Cu o adâncime de 662 de metri și o lățime de 537 de metri, locația a ajuns cunoscută în întreaga lume. Mai mult decât atât, geologii au rămas surprinși atunci când au descoperit ce se află în interior.
Nu de puține ori natura i-a surprins pe oameni în moduri plăcute. În timp ce marii ingineri ai lumii se străduiesc să construiască diferite clădiri unice, universul reușește să întreacă uneori orice așteptare. Unul dintre exemple este chiar această groapă spectaculoasă din China.
Ce se află în cea mai adâncă groapă de pe Terra
Xiaozai Tiankang este cea mai mare și mai adâncă groapă naturală de pe planetă. Situată în inima Chinei, aceasta s-a format în vârful unei peșteri. În interior, există un râu lung de 8,5 kilometri, iar apa din subteran formează o cascadă spectaculoasă abruptă de 46 de metri înălțime.
De asemenea, groapa uriașă găzduiește aproximativ 1.300 de specii de plante și animale sălbatice. Printre cele mai fascinante ființe care locuiesc în Xiaozai Tiankang se numără pantera cețoasă, un animal care era cunoscut încă din antichitate, sau leopardul înnorat, dintre care se estimează că trăiesc în sălbăticie mai puțin de 10.000 de exemplare. Totodată, în interior, se găsește și o specie rară de copac – Ginkgo biloba.
„Cea mai mare și mai adâncă groapă naturală de pe planetă se numește Xiaozai Tiankang. Este situat în inima Chinei, Penji. Această groapă fantastică este complet naturală și atinge o adâncime de 662 de metri și o lățime de 537 de metri. Dar cel mai izbitor lucru este explozia de viață pe care o conține.
Ceea ce derutează geologii datorită efectelor apei este Xiaozai Tiankang. În acest caz, s-a format în vârful unei peșteri, unde un râu subteran, lung de 8,5 kilometri, se varsă într-o cascadă magnifică. Dimensiunea sa enormă o face cea mai adâncă groapă din lume.”, se arată într-o postare realizată în cadrul unui grup de Facebook destinat curiozităților.
Acest monument geologic mai poartă denumirea de „Gaura cerului” sau „Gaura dumnezeiască”. În ceea ce privește formarea sa, experții iau în calcul mai multe variante. Unii oameni de știință cred că este rezultatul prăbușirii unui meteorit în Pământ.
De asemenea, poate fi vorba despre o formațiune care a apărut treptat, de-a lungul a aproximativ 128.000 de ani, pe măsură ce apa care se scurgea în râurile subterane a sculptat încet roca de calcar.
Citește și: Ce a fost mai întâi: oul sau găina? Oamenii de știință au găsit răspunsul, în sfârșit