Ce scrie în dosarul de deținut al șefului Cordunenilor. “Trebuia să execute un…”

Publicat: 12/05/2020 | 23:41

Celebrul interlop Costel Corduneanu, care a revenit de curând la numele care l-a consacrat – după ce, o perioadă s-a numit Bogdan Constantin – va rămâne după gratii! Aceasta este decizia pe care magistrații de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin au luat-o, după ce liderul clanului Cordunenilor a făcut cerere de eliberare condiționată. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, are detaliile, pe care vi le prezintă, în exclusivitate.

(NU RATA: PRIMA DOVADĂ A CELEBRULUI AMANTLÂC DIN LUMEA INTERLOPĂ! SOȚIA TEMUTULUI CORDUNEANU, FOTOGRAFIATĂ GOALĂ CU ”INCULPATUL” ÎN DORMITOR)

Costel Corduneanu, celebrul interlop din clanul care a semănat teroare în Iași, nu i-a înduplecat pe magistrați cu motivele inserate în cererea de eliberare condiționată, el executând acum o condamnare de trei ani pentru că a instalat în telefonul soției un program de urmărire de tip keylogger. Astfel, rămâne să-și ducă sentința mai departe, în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin. (CITEȘTE ȘI: STRIGĂTOR LA CER! 24 DINTRE CEI 27 DE MEMBRI AI CLANULUI CORDUNEANU AU SCĂPAT DE ÎNCHISOARE ÎNTR-UN DOSAR DE CRIMĂ ORGANIZATĂ. MOTIVUL ESTE HALUCINANT)

Cum a motivat Corduneanu cererea, ce răspuns a primit de la magistrați

În motivarea cererii, Corduneanu a arătat că îndeplinește toate condițiile prevăzute în Codul penal, că a executat până în prezent doi ani și 15 zile din totalul de trei la care a fost condamnat și că se află în regim semideschis. De asemenea, el a specificat că a achitat integral toate obligațiile civile constând în cheltuieli judiciare în cunatum de 10.000 lei, că s-a îndreptat și, deci, se poate reintegra în societate.

Costel Corduneanu rămâne după gratii! Cererea de eliberare condiționată i-a fost refuzată

Iată soluția pe scurt a Judecătoriei Turnu Severin: ”Respinge ca prematur introdusă cererea de eliberare condiţionată formulată de persoana condamnată Constantin Corduneanu, deţinut în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin. Fixează termen după împlinirea fracţiei obligatorii când poate fi reînnoită cererea sau poate fi formulată propunere de liberare condiţionată”.

VEZI AICI: ADRIAN CORDUNEANU, MESAJ TRANȘANT PENTRU DUȘMANI: ”CÂND MĂ ÎNTORC, TOȚI TAC!”

Motivul respingerii cererii? ”Pentru a fi discutat în comisia de individualizare a pedepselor privind eliberarea condiționată, petentul trebuia să execute un număr de 730 de zile. Or, din actele dosarului rezultă că petentul, până la data de 03.04.2020, a executat efectiv un număr de 493 de zile și 0 zile sunt considerate executate ca urmare a muncii prestate, executând astfel un număr total de 493 de zile.”

Ce condiții avea de îndeplinit Costel Corduneanu pentru a fi eliberat

Pentru ca magistrații să-i accepte eliberarea condiționată, Costel Corduneanu, fost Bogdan, ca orice deținut, de altfel, trebuie să îndeplinească următoarele condiții: (AFLĂ ȘI: ADRIAN ”BELEAUA” CORDUNEANU SE ANTRENEAZĂ INTENS PENTRU PUTEREA DRAGOSTEI! DEMONSTRAȚIE ÎN DIRECT)

– executarea unei fracții din pedeapsă, care se va stabili în funcție de durata pedepsei și de vârsta condamnatului

– petentul se află în executarea pedepsei în regim semideschis sau deschis, condiție care vizează exclusiv regimul de executare a pedepsei în care se află persoana privată de libertate la momentul analizării cererii sau a propunerii de liberare condiționată, după caz

Costel Corduneanu (în mijloc) a fost condamnat la 3 ani de închisoare

– petentul a îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când dovedește că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească. Această condiție privește comportamentul persoanei condamnate în timpul ulterior pronunțării hotărârii de condamnare sub aspectul reparării prejudiciului, respectiv a efectelor prejudiciabile ale faptei penale

(CITEȘTE AICI: ADRIAN “BELEAUA” CORDUNEANU, CONCURENT LA “PUTEREA DRAGOSTEI”?!)

– instanța are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate. Această condiție privește felul de a se comporta al condamnatului în îndeplinirea obligației de a îndeplini o muncă utilă și dovedește că el are aptitudinea de a-si asigura existența în mod cinstit, prin muncă, și poate deci, din acest punct de vedere, beneficia de liberare condiționată. Buna purtare manifestată de condamnat în mod statornic la locul de deținere, îndeplinirea exactă a diferitelor sarcini – altele decât cele de muncă – ce i-au fost încredințate, participarea la activitatea cultural educativă desfășurată în rândurile condamnaților, rezultatele arătate în obținerea calificării, respectarea întocmai a regulamentului locului de deținere, obținerea de recompense și absența sancțiunilor disciplinare – toate acestea constituie dovezi temeinice de îndreptare a celui condamnat.

Cu privire la această condiție, instanța reține că noile dispoziții penale nu mai prevăd în mod expres cerința prestării unei munci de către persoana condamnată, însă conduita petentului trebuie analizată cu precădere din această perspectivă pentru a se observa atitudinea condamnatului față de muncă, față de respectarea normelor sociale în general și la locul de muncă în particular, astfel că prestarea unei munci în perioada executării pedepsei este un criteriu esențial în constatarea redresării sociale a persoanei private de libertate.

Costel Corduneanu rămâne în închisoare. Judecătorii nu i-au aprobat cererea de eliberare condiționată

Dosarul stufos al clanului Corduneanu

Costel Corduneanu a fost condamnat la trei ani de închisoare de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj. Procesul membrilor vestitului clan din Iași a durat nu mai puțin de zece ani, aceștia fiind acuzați de DIICOT de infracțiuni de trafic de persoane, trafic de minori, spălare de bani, lipsire de libertate, șantaj, constituire de grup infracțional.

Costel Corduneanu, liderul clanului, avea să fie achitat de toate aceste infracțiuni, dar a „picat” la una informatică. Judecătorii au decis că liderul clanului trebuie să meargă la închisoare după ce a fost dovedit că i-a instalat soției, în telefon, un program de urmărire de tip keylogger.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Cristian Blanuta
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția ... citește mai mult