Șaormeriile au împânzit toate orașele din România, concurența dintre branduri fiind acerbă. În prezent, bătălia pentru supremația pe piață are loc între Dristor Kebab și Socului Kebab. Ce salariu are un angajat la fiecare dintre cele două fast-food-uri.
Potrivit undelucram.ro, la șaormeria Dristor un bucătar câștigă 3.200 de lei, pentru început. Angajatorul solicită pentru acest post cel puțin doi ani de experiență. Programul este full-time, iar oferta este valabilă în Capitală. Salariul nefiind unul mic, pentru un post vacant se luptă, de regulă, multe persoane, cea mai bună fiind selectată.
(VEZI AICI: CE SALARIU ARE UN ANGAJAT DE LA BURGER KING, ÎN ROMÂNIA? CÂT PRIMESC LUNAR CEI CARE LUCREAZĂ LA KFC SAU MC DONALD’S)
De necrezut este, însă, cât câştigă şi şaormarii de la Socului. Salariul pentru început este de 5.500 de lei. În plus, zilnic, fiecare om ar face din bacșișuri încă 100 de lei, ceea ce înseamnă că angajații cu experiență pot ajunge și la 7.500 de lei pe lună, la rivalii celor de la Distor Kebab.
Dristor Kebab este, însă, cel mai cunoscut nume din piața de șaormerii, care are o valoare de peste 200 de milioane de euro, potrivit calculelor BUSINESSMagazin. Povestea lor a început în anul 1999.
“Românii și turcii au o istorie comună. Românilor le placemâncarea turcească, iar șaorma este un produs care s-a pliat foarte ușor pe nevoi”, explică, în urmă cu mai mulți ani, unul dintre oficialii Dristor.
El și-a adus aminte cu nostalgie de vremurile când se câstiga mult mai bine în acest domeniu. “România nu era membră UE, nu existau atâtea taxe și impozite și tot felul de restricții și reglementări, care înseamna până la urmă costuri mai mari”, a mai explicat reprezentantul șaormeriei.
Chiar și așa, Dristor Kebap a investit, în ultimii ani, câteva sute de miide euro în deschiderea a alte shaormerii, în afara celei situate în cartierul Dristor din Capitală.