Ce salariu are o îngrijitoare la creșa de stat. Cât primește lunar

Publicat: 04/04/2022 | 21:37
Ce salariu are un îngrijitor la creșa de stat?

Dacă te interesează să devii îngrijitor la o creșă de stat sau pur și simplu ești curios, mai jos am publicat care sunt salariile unui angajat din acest domeniu. Vei rămâne surprins cât se câștigă.

În anul 2022, salariul unui îngrijitor de la creșă variază între 1.499 lei și 2.924 lei pe lună. Astfel, o persoană care se ocupă de copiii din grădinițe de stat câștigă de obicei între 1.499 lei și 2.617 lei brut pe lună, la încadrarea în acest loc de muncă.

Ce salariu se câștigă la creșa de stat, după 5 ani de experiență

După ce ai profesat cinci ani ca și îngrijitor de creșă, la stat, salariul se va situa între 1.570 lei și 2.737 lei pe lună. Asta dacă luam în considerare o săptămână de lucru de 40 de ore.

CITEȘTE ȘI: CE SALARIU ARE O FEMEIE DE SERVICIU DE LA SPITALUL MUNCIPAL? DE NECREZUT CÂT CÂŞTIGĂ FAŢĂ DE O ANGAJATĂ LA UN SPITAL PRIVAT

Ce este, de fapt, creșa

Creșa este un serviciu public sau privat, care face parte din sistemul național de învățământ preuniversitar și care are misiunea de a oferi, pe timpul zilei, servicii integrate de educație, îngrijire și supraveghere copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani.

Tipurile de program din unitățile de educație timpurie antepreșcolară sunt:

  • program normal, 5 ore pe zi
  • program prelungit, 10 ore pe zi

La nivelul aceleiași unități de educație timpurie anteprescolară pot funcționa și grupe cu program normal și grupe cu program prelungit.

În unitățile de educație timpurie antepreșcolară se recomandă următoarea modalitate de organizare a efectivelor de copii:

  • grupa mică – copii de la 0 la 12 luni
  • grupa mijlocie– copii de la 13 la 24 luni
  • grupa mare – copii de la 25 la 36 luni

Tipurile de servicii pe care le oferă unitățile de educație timpurie antepreșcolară sunt:

  • servicii de educație timpurie, realizate în baza unui curriculum național, centrat pe dezvoltarea fizică, cognitivă, emoțională și socială a copiilor, respectiv pe remedierea timpurie a unor dificultăți de adaptabilitate la mediul educațional, de învăţare sau pe remedierea eventualelor deficiențe în dezvoltare. În cazul unităților prevăzute la art.1, alin.(3) și la art.6, alin.(1) acestea sunt incluse în pachetul de bază
  • servicii de îngrijire, protecție și nutriție a copiilor
  • servicii de supraveghere a stării de sănătate a copilului
  • servicii complementare pentru copil și familie, respectiv servicii de informare și consiliere, de educație parentală, servicii de terapie logopedică, servicii de asistenţă psihopedagogică oferite de centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse sau servicii tip: centru de joacă, ludotecă etc.

Conform grupelor de vârstă, numărul copiilor la grupa de antepreșcolari din unitățile prevăzute la art.1, alin.(3) și la art.6, alin.(1) este:

  • în medie 7 copii, dar nu mai puțin de 5 și nu mai mult de 9, la grupa mică
  • în medie 12 copii, dar nu mai puțin de 8 și nu mai mult de 15, la grupa mijlocie
  • în medie 12 copii, dar nu mai puțin de 8 și nu mai mult de 20, la grupa mare.

VEZI ȘI: CE SALARIU ARE UN POMPIER ÎN 2022. CÂT CÂȘTIGĂ LUNAR

Andreea Bolocan
Absolventă a Universității București, Facultatea de Administrație și Afaceri, profilul Business Administration. Lucrează de 5 ani în presă. Până de curând a fost și instructor de tenis de câmp. În prezent este redactor la CANCAN.RO, ce aparține de trustul GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L. ... citește mai mult