Ce salariu are, de fapt, un manipulant marfă la eMag care lucrează în mega depozitul de la periferia Bucureștiului

Publicat: 25/04/2020 | 13:51
Ce salariu are, de fapt, un manipulant marfă la eMag care lucrează în mega depozitul de la periferia Bucureștiului

eMag este una dintre cele mai importante companii de piaţa românească şi un angajator de top din România. Retailerul online deţine un mega-depozit de aproximativ 126.000 de metri pătrați, pe autostrada A1, în apropiere de comuna Joița, din județul Giurgiu, unde lucrează sute de persoane.

Construcţia a fost inaugurată la finalul lui 2018, iar lucrările au durat aproximativ un an de zile. Retailerul a investit circa 65 de milioane de euro în proiectul depozitului, despre care spune că este cel mai mare din regiunea de sud-est a Europei.

Ce salariu are un angajat de la depozitul eMag de lângă Bucureşti

Depozitul este o sursă de venit pentru foarte mulţi oameni din localităţile de la periferia Bucureştiului, dar şi pentru locuitori ai Capitalei, iar un manipulant de marfă care lucrează aici ar încasa lunar un salariu de 2.700 de lei, plus bonuri de masă.

„Am crescut salariile cu 15% an de an în ultimii ani pentru că angajaţii sunt greu de găsit şi avem nevoie de oameni harnici”, a spus Alexandru Niculescu, director operaţiuni la eMAG, la inaugurarea depozitului, conform economica.net.

Circa 400 de oameni lucrează la mega-depozitul eMag de la periferia Capitalei. Structura este formată din 5 celule, de câte 25.000 de metri pătraţi şi 12 metri înălţime. Clădirea are 200 de metri în adâncime pe direcţia nord-sud şi 600 de metri pe direcţia est-vest şi beneficiază de o instalaţie de încălzire prin pardoseală de 250 de kilometri lungime, după spusele reprezentanţilor companiei.

De asemenea. retailerul a investit peste 2.5 milioane de euro în echipamentul folosit pentru a uşura munca lucrătorilor din depozit.

eMag face angajări în plină pandemie de coronavirus

Deşi pandemia de coronavirus a afectat şi multe sectoare economice, compania are în plan să mai angajeze încă 1000 de oameni, pentru a lucra în depozite şi pentru activităţi de curierat tradiţional şi curierat rapid.

Potrivit Mediafax, CEO-ul companiei, Iulian Stanciu, a afirmat că retailerul are o creştere de peste 30% pe vânzarea directă, faţă de o perioadă normală, iar în Market Place creşterea este de peste 40%.

Echipamentele sanitare de protecţie au cunoscut o explozie în ceea ce priveşte vânzările, însă cifre ridicate se înregistrează şi în zona produselor de larg consum sau a alimentelor de bază. Chiar şi vânzările de laptop-uri s-au dublat, cel mai probabil pentru că mulţi oameni au fost nevoiţi să lucreze de acasă.

Directorul companiei a mai declarat că nu vor fi reduse salariile la nivelul companiei în această perioadă şi că cel mai mic salariu din eMag este în acest moment la circa 2000-2200 de lei lunar, cu tot cu bonusuri.