Puterea din spatele puterii! MIHAIL IVAN: ”Noi ne alegem părinții!”
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Exclusiv » Ce s-a întâmplat cu băiatul de 9 ani care a șocat România după ce și-a ucis bunica. Tatăl, un cunoscut tenor, încearcă reabilitarea fiului său

Ce s-a întâmplat cu băiatul de 9 ani care a șocat România după ce și-a ucis bunica. Tatăl, un cunoscut tenor, încearcă reabilitarea fiului său

De: Claudia Voicu 19/09/2024 | 23:40

O crimă petrecută în anul 2018, în București, a îngrozit întreaga țară. Un băiat de 9 ani și-a înjunghiat mortal bunica maternă deoarece aceasta nu i-a mai dat voie să se joace la calculator. Părinții puștiului, mama medic oncolog, iar tatăl – tenor la Filarmonica ”George Enescu”- erau divorțați. Copilul avea un frate mai mic, iar ambii minori se aflau în grija mamei în momentul tragediei. După ce și-a ucis bunica, familia a vrut să-l mute la altă școală, dar s-a lovit de refuzul mai multor instituții de învățământ, sub diferite pretexte. La șase ani de la comiterea crimei, tatăl băiatului a vorbit, în exclusivitate, despre parcursul acestuia după cele întâmplate, dar și despre cum i s-a schimbat viața.

Un caz cu totul ieșit din comun a fost mult timp în atenția opiniei publice. În luna mai a anului 2018, un băiat de doar 9 ani și-a ucis bunica maternă. Tragedia s-a întâmplat într-un apartament din Sectorul 1 al Capitalei. Înfuriat că femeia nu l-a lăsat să se joace pe calculator, deoarece avea teme de făcut, copilul, care suferea de ADHD, o tulburare psiho-emoțională, a înjunghiat-o de șase ori. Cinci dintre răni fiind superficiale, pe trunchi, pe piept și pe mâini. A șasea lovitură, însă, aplicată în zona gâtului, i-a fost fatală bătrânei. Femeia de 70 de ani și-a dat ultima suflare la doar câteva minute după lovitura de cuțit de la gât.

Martor la această oroare a fost și fratele mai mic al copilului, care s-a trezit speriat de țipete. În momentul în care a realizat ce a făcut, băiatul de 9 ani a sunat la 112. ”Am lovit-o cu cuțitul pe bunica, îi curge sânge!”, au fost cuvintele spuse operatoarei, prin care puștiul a anunțat crima.

Tenorul a reușit să își reabiliteze copilul
Tenorul a reușit să își reabiliteze copilul

Acuzat de prima soție de violențe împotriva ei și a copilului lor

Părinții copilului, mama de profesie medic oncolog, iar tatăl tenor la Filarmonica ”George Enescu”, erau despărțiți. După divorț, cei doi minori rămăseseră în grija mamei, care se afla în relații tensionate cu tatăl copiilor. Bărbatul a mărturisit atunci că nu își mai văzuse copiii de mai bine de jumătate de an, din cauza neînțelegerilor între el și fosta soție. Care voia ca acesta să plătească o pensie alimentară mai mare.

CITEȘTE ȘI: Un copil de 9 ani din SUA, suspectul principal al unei crime. Ar fi ucis un membru al familiei

Tenorul s-a arătat șocat de cele întâmplate, dar toate privirile s-au îndreptat către el, după ce prima lui soție a făcut declarații uluitoare în ceea ce-l privește. Aceasta a spus că bărbatul își chinuise în repetate rânduri copilul pe care-l aveau împreună și chiar a fost în instanță pentru a-și găsi dreptatea.

Femeia îl acuzase de violențe împotriva ei și a copilului lor, pe care acesta l-ar fi lovit cu telecomanda, l-ar fi stropit cu apă și l-ar fi închis în debara, pe întuneric. Prima soție a mai afirmat că bărbatul ar fi avut același comportament și în cea de-a doua căsnicie. Pentru abuzul împotriva fiului său din primul mariaj, tenorul a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare.

Mai mult de șase luni, băiatul ucigaș și fratele său nu au fost înscriși la școală

După tragedie, familia copilului a încercat să îl transfere la altă școală, un demers foarte dificil, care a născut numeroase controverse. Mulți părinți s-au opus ca acesta să învețe în aceeași școală cu copiii lor, considerând că ar reprezenta un pericol pentru viitorii lui colegi. Mai mult de șase luni, băiatul ucigaș și fratele său nu au fost înscriși la nicio școală, motivul invocat de instituțiile de învățământ fiind acela că nu mai existau locuri.

Deși a curmat o viață, elevul nu a răspuns pentru fapta lui, având în vedere că avea doar 9 ani când a comis crima. La șase ani de la această tragedie, care a rămas întipărită în memoria multor oameni, tatăl băiatului a vorbit despre cursul pe care l-a luat viața acestuia după cele întâmplate.

CITEȘTE ȘI: Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!

”Acum luptăm să intre și la facultate”

Bărbatul este în continuare angajat la filarmonică, iar de ceva vreme a redevenit părinte cu ”normă întreagă”. În mod neașteptat, fiul său nu se mai află la fosta soție, care suferă de o pareză la mâna stângă, în urma unei boli grave de care a suferit cu mulți ani înaintea tragediei. Băiatul a ajuns în grija tatălui său. Mai mult, în ciuda problemelor din trecut, viața acestuia ar fi intrat pe un făgaș normal.

Eu l-am crescut și îl cresc în continuare, stă cu mine. L-am adus pe drumul cel drept, eu, cel care am fost batjocorit. Nu este un rebut pentru societate”, ne-a spus tenorul.

Sprijinit de tatăl său, care pare să fi găsit calea potrivită pentru a-și ajuta fiul, băiatul care și-a ucis bunica este acum elev în clasa a X a. Ajuns la vârsta adolescenței, acesta are gânduri mari și își conturează deja traiectoria pe care vrea s-o urmeze după absolvirea liceului.

Acum luptăm să intre și la facultate. Nu știe încă unde va da”, a adăugat, cu un sentiment de mulțumire în voce, tatăl acestuia.

Luat de lângă familie și internat într-un centru de plasament

La un an după tragedie, băiatul care și-a ucis bunica, împreună cu mama lui și fratele mai mic, au stat pentru o perioadă într-un centru maternal, după care li s-a stabilit domiciliul legal la adresa mamei, cu un program de consiliere și tratament pe care erau nevoiți să-l urmeze.

În urma unui control, s-a constatat că acest lucru nu s-a întâmplat, iar cei trei locuiau în casa tatălui. Asta a făcut ca minorul care a comis crima să fie luat de lângă familie și internat din nou într-un centru de plasament, stabilindu-se că mama poate avea grijă în continuare doar de băiatul cel mic.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
A NĂSCUT în mare secret! Actrița celebră din România a adus pe lume primul ei copil
A NĂSCUT în mare secret! Actrița celebră din România a adus pe lume primul ei...
Fostul iubit al Mădălinei Ghenea a sărit în apărarea Simonei Halep! „E ciudat ce s-a întâmplat”
Fostul iubit al Mădălinei Ghenea a sărit în apărarea Simonei Halep! „E ciudat ce s-a...
BREAKING! Familia Regală a României, în DOLIU
BREAKING! Familia Regală a României, în DOLIU
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui...
Niculina Stoican, în doliu! Interpreta de muzică populară suferă cumpli de când a aflat
Niculina Stoican, în doliu! Interpreta de muzică populară suferă cumpli de când a aflat
Șoșoacă, în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat, în România 88% nu sunt vaccinaţi”. I-au tăiat microfonul
Șoșoacă, în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat, în România 88% nu sunt vaccinaţi”. I-au...
Crin Antonescu, atac la Iohannis și conducerea PNL: Un grup de nevertebrate politic, orice vot pentru Ciucă este unul pentru Iohannis
Crin Antonescu, atac la Iohannis și conducerea PNL: Un grup de nevertebrate politic, orice vot...
Compania ce patentează motorul în 6 timpi. Cum ar putea schimba industria auto?
Compania ce patentează motorul în 6 timpi. Cum ar putea schimba industria auto?
Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”
Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a...
Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon
Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață...
VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”
VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe...
Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”
Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”
Reacţia influenceriţei Lolrelai după ce stomatologul care a violat-o a fost condamnat
Reacţia influenceriţei Lolrelai după ce stomatologul care a violat-o a fost condamnat
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
Review HUAWEI Watch GT 5: Smartwatch elegant cu tastatură integrată și sistemul inovator TruSense
Review HUAWEI Watch GT 5: Smartwatch elegant cu tastatură integrată și sistemul inovator TruSense
Aduc GHINION! Fructele pe care să NU le ai în casă niciodată
Aduc GHINION! Fructele pe care să NU le ai în casă niciodată
Marele prezentator de la noi și-a înșelat soția cu care are doi copii! A fost prins în fapt și a recunoscut: „Am zis că mor. Am sunat-o și...”
Marele prezentator de la noi și-a înșelat soția cu care are doi copii! A fost...
Zodiile care își vor schimba viața radical în următoarele zile. Se anunță abundență financiară pentru ele
Zodiile care își vor schimba viața radical în următoarele zile. Se anunță abundență financiară pentru...
Ce animal rar au descoperit autoritățile la ferma lui Nuțu Cămătaru. Este interzisă deținerea sa în România
Ce animal rar au descoperit autoritățile la ferma lui Nuțu Cămătaru. Este interzisă deținerea sa...
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul...
10 ani de închisoare, este scandalul momentului în showbizul românesc
10 ani de închisoare, este scandalul momentului în showbizul românesc
Jocul NERECOMANDAT... săracilor! „Vă spun sincer, aș vrea enorm să recomand acest joc, dar nu pot”
Jocul NERECOMANDAT... săracilor! „Vă spun sincer, aș vrea enorm să recomand acest joc, dar nu...
Om de afaceri israelian, acuzat că a conspirat cu Iranul pentru a-i asasina pe Netanyahu şi pe alţi oficiali de rang înalt
Om de afaceri israelian, acuzat că a conspirat cu Iranul pentru a-i asasina pe Netanyahu...
Putin a dat ordinul ISTORIC. Va fi de 10 ori mai mare. Decizia care anihilează Ucraina
Putin a dat ordinul ISTORIC. Va fi de 10 ori mai mare. Decizia care anihilează...
Pensie de nabab în România. Câștigă mii de euro lunar
Pensie de nabab în România. Câștigă mii de euro lunar
Ce PENSIE primește Adriana Iliescu, după recalculare. Cea mai bătrână mamă din lume își întreține fiica, studentă la două facultăți
Ce PENSIE primește Adriana Iliescu, după recalculare. Cea mai bătrână mamă din lume își întreține...
Milionarul român de doar 28 de ani, replică genială pentru un bărbat care i-a transmis că poartă un hanorac de 60 de lei!
Milionarul român de doar 28 de ani, replică genială pentru un bărbat care i-a transmis...
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa,...
Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi:
Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut...
Fructul al cărui preț a scăzut în plin sezon de toamnă. Este la mare căutare de către români, chiar dacă este considerat vedeta verii
Fructul al cărui preț a scăzut în plin sezon de toamnă. Este la mare căutare...
Acesta este cel mai periculos aeroport din lume. Doar 50 de piloți sunt capabili să aterizeze pe el, condițiile sunt un coșmar pentru avioane
Acesta este cel mai periculos aeroport din lume. Doar 50 de piloți sunt capabili să...
Mihai Găinușă nu mai vrea să audă de Șerban Huidu. Ce s-a întâmplat cu cei doi prezentatori TV
Mihai Găinușă nu mai vrea să audă de Șerban Huidu. Ce s-a întâmplat cu cei...
×