Ce s-a descoperit în mâncarea pacienților morți la spitalul din Murgeni. Nu era „curată”, așa cum susținea directorul demis al instituției

Publicat: 08/12/2023 | 13:30
Ce au descoperit autoritățile în mâncarea oferită pacienților morți de la spitalul din Murgeni/ Sursa foto: Facebook

În urma investigațiilor făcute în cazul pacienților morți la spitalul din Murgeni, autoritățile au descoperit mai multe bacterii în mâncarea oferită de pomană de Mănăstirea Florești. Adevărul a ieșit la iveală după ce directorul demis al instituției a susținut că mâncarea era „curată”.

În data de 22 noiembrie, 29 de pacienți ai Spitalului de Psihiatrie Murgeni au fost transferați la mai multe centre medicale pentru îngrijiri de specialitate, iar alți 3 și-au pierdut viața. Cu o zi înainte, aceștia mâncaseră mai multe preparate din pește oferite, astfel:

  • mic dejun: icre (cumpărate de spital)
  • prânz: borș de pește și pangasius (oferite de pomană de Mănăstirea Florești)
  • cină: conserve de pește (macrou și hering în sos tomat și ulei)

Citește și: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE ÎN CAZUL DOCTORIȚEI DIN GALAȚI UCISĂ ÎN FRANȚA. APAR DETALII TERIFIANTE DESPRE FEMEIA DE 31 DE ANI

La o săptămână de la tragedie, Ionel Carp a demisionat din funcția de manager a spitalului, pe care o ocupa de 10 ani. Acesta a susținut că mâncarea nu a avut probleme, însă specialiștii au descoperit bacterii periculoase.

Ce conținea mâncarea pacienților de la spitalul din Murgeni

Fostul director al Spitalului de Psihiatrie Murgeni a transmis că mâncarea pe care pacienții au primit-o cu o zi înainte de tragedie era „curată”, potrivit rezultatelor primite de la Direcția de Sănătate Publică – DSP și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor – DSVSA Vaslui. Însă, un document comunicat Prefecturii Vaslui de către cea din urmă instituție menționată  arată că au fost găsite mai multe bacterii periculoase în borșul de pește.

În actul respectiv, se menționează că mâncarea pe care pacienții au primit-o la prânz de la Mănăstirea Florești conținea Clostridium perfringens, Bacillus cereus și cerulida, potrivit Libertatea.

„Bacillus cereus formează două toxine responsabile pentru intoxicația alimentară, în general când numărul de bacterii depășesc 100.000 pe gram de hrană, deși există și cazuri cunoscute de otrăvire în care concentrația a fost cu mult sub 6.000/g”, se mai arată în documentul de la DSVSA Vaslui.

În adresa trimisă către Prefectura Vaslui, sunt indicate și valorile bacteriilor periculoase descoperite în mâncarea pacienților.

  • Clostridium perfringens – 1,64 milioane/gram
  • Bacillus cereus – 3.091/gram
  • Cerulida – 945,98/gram.

Un medic specialist a declarat pentru sursa menționată că mai sus că valorile bacteriilor sunt destul de mici, însă pot crea probleme pentru un organism bolnav.

Citește și: AVERTISMENTUL MEDICILOR CU PRIVIRE LA ACEST PREPARAT! MULȚI ROMÂNI ÎL ADORĂ, DAR ESTE TOXIC: „CEA MAI MARE OTRAVĂ”