Un indicator auto le cauzează probleme și celor mai experimentați șoferi. Fiind aproape identic cu alt semn de circulație, mulți români le confundă adesea. Chiar facă cele două sunt asemănătoare, semnificațiile lor sunt diferite.
Pentru staționarea alternantă, există două indicatoare. Unul dintre ele, care arată precum un cerc în care sunt două linii verticale tăiate, îi pune în dificultate și pe cei mai experimentați șoferi. Indicatorul poate fi adesea întâlnit pe sectorul de drum în care staționarea vehiculelor este interzisă în zilele pare. Pentru fiecare lună, zilele pare sunt :2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30.
Semnul poate fi adesea însoțit de un panou care marchează începutul, continuare și sfârșitul zonei sale de acțiune. De asemenea, pe panou pot apărea săgeți care au aceeași semnificație. În lipsa prezenței unui astfel de panou, zona de acțiune se oprește la prima intersecție. (CITEȘTE ȘI: Ce înseamnă indicatorul rutier cu semnul „@” în centru? Poate fi o adevărată provocare pentru șoferii mai vârstnici)
Un alt indicator auto de staționare alternantă, dar pentru zilele impare, este cel cu care șoferii fac confuzia despre care vă povesteam anterior. Diferența dintre cele două, din punct de vedere vizual, este dată de o singură linie verticală.
La fel cu cazul indicatorului pentru zilele pare, semnul poate fi însoțit de panoul care marchează începutul, sfârșitul și continuarea zilei de acțiune. Spre deosebire de celălalt semn, acesta se aplică în zilele impare, acestea fiind: 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31.
În situația în care indicatorul nu are acel panou adițional, zona sa de acțiune se termină tot la prima intersecție. (CITEȘTE ȘI: Puțini șoferi din România știu! Ce înseamnă, de fapt, indicatorul albastru cu dungă roșie din imagine?)