Pe data de 1 decembrie, mii de români au mâncat cu poftă preparate tradiționale. Nu doar micii cu muștar au fost la mare căutare anul acesta, ci și mămăliga, fasolea cu ciolan și sarmalele. Printre cei care au serbat Ziua Națională a României, se numără chiar și turiști fermecați de bucătăria noastră.
Cele mai „fierbinți” puncte din Capitală, joia aceasta, au fost Bulevardul Kiseleff, unde s-a ținut parada militară, terasele de la Obor, unde micii au sfârâit pe grătar și mai ales Târgul de Crăciun, locul în care distracția, mâncarea și voia bună au mers mână-n mână.
Printre cei prezenți la Târgul de Crăciun a fost și un turist din Honduras, Statele Unite ale Americii. Reporterii l-au surprins în timp ce mânca pastramă cu fasole, iar reacția lui a fost fabuloasă.
Când a gustat preparatul, tot un zâmbet, a spus cât de mult îi place acest preparat tradițional-românesc:
„Pastramă cu fasole. Îmi place mult!”, a spus bărbatul.
Nu este de mirare reacția lui, preparatul fiind cap de listă în doleanțele românilor, dar și ale străinilor. La Târgul de Crăciun, aglomerația de la mese și cozile de la căsuțele de lemn sunt dovadă clară că bucătarii s-au străduit, și în acest an, să facă o artă din rețetele clasice și îndrăgite.
Cei care vor să meargă la Târgul de Crăciun pentru a mânca sau pentru a se distra o pot face până pe data de 26 decembrie. Printre atracțiile ediției din acest an sunt concertele live, Căsuţa lui Moş Crăciun, patinoarul, caruselul şi roata panoramică.
(CITEȘTE ȘI: Ce reacție au avut doi turiști din Suedia, care au mâncat pentru prima oară mici în România)