Mai sunt câteva zile până la sărbătorile pascale, iar gospodinele au început deja pregătirile. Drobul și ouăle roșii sunt nelipsite de pe masa de Paște, așa cum spune tradiția. Rețetele pentru drobul de miel sunt variate, iar gospodinele au de unde alege pentru a face cel mai gustos preparat. Însă, cei care nu au timp de gătit au de unde alege, asta pentru că, recent, chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta de succes a bunicii sale, pe care o folosește an de an, pentru drobul de miel.
În fiecare an, românii își pregătesc masa de Paște cu tradiționalele preparate culinare, drobul de miel, cozonacul și ouăle roșii fiind de nelipsit. Drobul de miel este unul dintre cele mai apreciate preparate și se găsește în diverse variante în rețetele tradiționale. Înainte de Paște, credincioșii sacrifică un miel, care simbolizează jertfa lui Iisus Hristos pentru mântuirea neamului. Din carnea obținută se prepară o mulțime de feluri de mâncare, printre care și drobul de miel, care se servește de obicei alături de ouăle roșii.
Gospodinele se pregătesc cu mult timp înainte, pentru a avea toate ingredientele necesare și pentru a-l găti perfect. Însă, există și gospodine care nu au timp sau nu doresc să se ocupe de pregătirea drobului de miel, preferând să-l cumpere de la bucătării profesioniști.
Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai apreciați bucătari chef din România, a devenit celebru pentru rețeta sa de drob de miel, care este disponibilă pentru vânzare la un preț uluitor.
Juratul de la „Chefi la cuțite” dezvăluit că rețeta este inspirată din cea pe care o folosea bunica sa, Amalia, pentru a prepara drobul de miel de Paște. Ei bine, mulți dintre admiratorii celebrului chef își doresc să aibă pe masa de Paște unul dintre preparatele apreciate ale bucătarului. Însă, cei care nu au timp să gătească sau își doresc drobul de miel preparat de Cătălin Scărlătescu, trebuie să scoată bani frumoși din buzunar. Conform informațiilor disponibile pe site-ul său, un kilogram de drob de miel costă 147 de lei. În descrierea produsului este specificat faptul că ingredientele folosite sunt proaspete, iar rețeta este una tradițională.
CITEȘTE ȘI: Cele 3 rețete de cozonac ale lui Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea. Care e mai bun?!
VEZI ȘI: Cea mai delicioasă rețetă de post a lui Cătălin Scărlătescu. Este gata în doar 10 minute!