În majoritatea culturilor, noaptea dintre ani este considerată un portal către un nou început, o oportunitate ideală de reevaluare a relațiilor cu cei din jur și, de ce nu, spre o nouă viață. Românii acordă o atenție specială tradițiilor și superstițiilor de Revelion, crezând și sperând că modul în care întâmpină noul an le va influența reușitele din viitor. Un obicei foarte respectat este acela de a mânca pește. Află, în articol, ce pește trebuie să ai pe masă!
Românii au grijă să se bucure de o masă îmbelșugată în noaptea dintre ani. Peștele, carnea de porc, strugurii, leguminoasele (fasolea, lintea, mazărea, soia, năut), pâinea și sarea sunt considerate alimente care aduc noroc de Revelion. Totuși, este important ce alegi.
Citește și: Nu glumim cu asta! Ce sumă URIAȘĂ a cerut proprietarul unui apartament din Brașov pentru 6 zile de Revelion
În ultimele zile, românii au fost în febra cumpărăturilor pentru a se asigura că nu le lipsește nimic de pe masa de sărbători. Mulți oameni vor să respecte tradițiile în noaptea de Revelion, cu gândul că noul an va fi unul prosper.
Peștele este unul dintre alimentele care nu lipsește de pe masa de Revelion. Preparatele care conțin carne de pește ar avea darul de a aduce noroc și bunăstare în case. Se spune că, așa cum el înotă prin apă, așa vei înota și tu prin toate necazurile din anul următor, fără să te afecteze. De asemenea, solzii seamănă cu banii, iar faptul că peștii se găsesc în bancuri simbolizează ideea de abundență.
Mai mult decât atât, este un aliment care conține multe minerale și vitamine, esențiale pentru organism, iar experții recomandă includerea acestuia în alimentație pentru o sănătate bună și un sistem imunitar puternic.
Totuși, este important tipul de pește pe care îl alegem. Nutriționiștii recomandă să consumăm biban de mare sau „loup de mer” (lup de mare). De asemenea, este un pește ieftin și se găsește în multe magazine.
Specialiștii au explicat faptul că bibanul de mare constituie o sursă naturală de acizi grași Omega 3. Mai mult decât atât, acest pește este foarte bun pentru persoanele care suferă de depresie, precum și pentru cele care acuză insomnii. În plus, conține vitamine care ajută memoria și care previn apariția bolii Alzheimer.
Citește și: Adio, carne de porc de Revelion! Preparatul cu care Nicolai Tand nu dă chix de Anul Nou