Covrigul este unul dintre cele mai ieftine alimente, care pot potoli foamea imediat. Din lipsa de timp pentru a lua o masă firească, românii apelează la această variantă aproape în fiecare zi. Mulți dintre ei nu știu care sunt pericolele la care se expun, ca urmare a acestui obicei.
Covrigii pot fi consumați în foarte multe forme. Fie că este vorba de cei cu ciocolată, gem, brânză sau alte combinații, sunt o modalitate simplă de a „fenta” una dintre mesele zilnice, mai ales micul dejun.
În România, o țară în care multe persoane nu au posibilități materiale ridicate, covrigii sunt consumați de oamenii care merg spre muncă, grăbiți, de studenți și de cei care vor ceva care să le astâmpere rapid foamea. Ceea ce indivizii nu cunosc este faptul că pot dezvolta probleme de sănătate dacă își formează un obicei în acest sens. (CITEȘTE ȘI: Leguma care curăță rinichii și reduce colesterolul. Efectele sunt foarte rapide)
Covrigii sunt densi, ceea ce înseamnă că împachetează mai multe calorii într-o singură porție decât o felie de pâine. Aceștia conțin uneori de trei ori mai multe calorii decât o singură felie de pâine.
Una dintre cele mai cunoscute autoare de cărți de nutriție din lume, cu peste 18 ani de experiență, Toby Amidor, dezvăluie care sunt pericolele la care se expun consumatorii de covrigi, pe termen lung.
„Covrigi, chiar și covrigi de grâu, nu conțin multe fibre și, dacă sunt incluse în mod regulat în dieta ta, îți pot afecta tractul gastrointestinal dacă nu primești fibre din alte alimente, cum ar fi fasolea sau lintea”, a spus Toby Amidor.
Ca urmare, pentru a putea consuma covrigi fără apariția altor probleme, este necesar să mâncați mai multe fibre decât de obicei. (CITEȘTE ȘI: Cât a ajuns să coste un kilogram de miel cu o săptămână înainte de Paște. Prețul este foarte mare)