Ce nu trebuie să facă șoferii, înainte să plece la drum lung! Ce transmit experții auto

Publicat: 28/11/2022 | 16:58
Imagine reprezentativă. Sursă foto: Pixabay

De multe ori, șoferii aleg să își încălzească autoturismele, înainte să plece la drum lung, în timpul sezonului rece. Însă experții auto susțin că acest lucru nu ar trebui făcut, deoarece, din punct de vedere tehnic, mașina ar putea avea de suferit. Iată detaliile mai jos, în articol.

Cel puțin iarna, mulți dintre șoferi aleg să își încălzească autoturismele, înainte să plece la drum lung. Totuși, experții auto trag un semnal de alarmă și susțin faptul că acest gest ar fi unul greșit, deoarece autoturismul ar putea suferi, din punct de vedere tehnic.

Vezi și ȘOFERII POT PRIMI AMENDĂ CHIAR DACĂ AU ANVELOPELE DE IARNĂ MONTATE. CE PREVEDE CODUL RUTIER

Nu trebuie să deschizi căldura, imediat ce ai pornit motorul

Încălzirea habitaclului și, implicit, a mașinii reprezintă primul lucru pe care îl fac majoritatea șoferilor, mai ales atunci când gradele din termometre sunt foarte scăzute. Totuși, dacă șoferul se decide să plece la drum lung, nu ar trebui să pornească imediat căldura, pentru că există posibilitatea ca uleiul de motor să se dilueze, iar consumul de combustibil ar putea fi mai mare.

În plus, nici nu ar fi indicat ca motorul autoturismului să funcționeze în gol, deoarece în acest mod nu doar că se risipește combustibil, ci și va emana mai mult dioxid de carbon. În plus, repetarea acestei acțiuni de a porni, mai întâi, căldura în mașină, ar putea să conducă la degradarea motorului.

Dacă vrei să menții motorul mașinii cât mai „sănătos”, ar fi indicat ca, în momentul în care urci în vehicul, să pornești doar motorul, nu și căldura. În acest mod nu vei risipi carburant și nici nu vei emana mai mult dioxid de carbon. O altă soluție ar putea reprezenta utilizarea unui încălzitor auto.

Citește și ATENȚIE, ȘOFERI! KLAUS IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA CARE PERMITE POLIȚIEI RUTIERE SĂ RIDICE VEHICULELE PARCATE NEREGULAMENTAR

Sursă foto: Pixabay