Moartea lui Vadim Tudor a reusit sa ii surprinda pe multi oameni. Politicianul a murit in urma unui infarct la Spitalul Militar din Capitala. Astfel, cei care l-au cunoscut sau macar au auzit de el au venit la capataiul lui sa il vada.
Politicieni, jurnalisti si oameni de afaceri sau de cultura care l-au iubit pe „Tribun” vin la Biserica Sfantul Gheorghe cel Nou din Capitala sa isi ia ramas bun de la prietenul, colegul sau rivalul politic, pentru unii dintre ei.
Pe langa personalitati publice au stat la rand ore in sir ca sa il vada pentru ultima ora, oameni veniti din toata tara. La priveghi au venit membri de partid din toate zonele, cum ar fi Prahova sau Oltenia, in ciuda disputelor politice pe care le-a avut Vadim Tudor cu acestia pe tot parcursul vietii.
„Tribunul” a fost fondatorul Partidului Romania Mare, iar formatiunea politica a ajuns sa aiba filiale in toata tara.
La priveghi au venit si persoane care il apreciau foarte mult pe „Tribun”. Lucru demonstrat prin faptul ca o profesoara a compus o poezie special pentru moartea fulgeratoare a acestuia: „Te plange natia romana/ Tribunule ne-ai parasit/ In urma ta o sa ramana/ Un nume demn de-a fi cinstit”.
Au fost si persoane care au venit sa ii aduca un ultim omagiu lui Vadim si au vrut sa ramana cu o amintire de la el. Acestia si-au facut fotografii cu ultima poezie scrisa de politician, inainte sa moara: „Hai, Moarte, sa bem o cafea/ Ti-o fac cu caimac aromata/ Mai leapada-ti coasa cea grea/ Si mantia asta ciudata”.
CITESTE SI:
Prima REACTIE a fiicei lui Vadim Tudor dupa ce Gigi Becali s-a oferit sa ii ajute familia!
Au fost si oameni care au venit cu flori la capataiul politicianului. Majoritatea persoanelor prezente au venit imbracate in negru, semn ca au avut un respect aparte pentru Vadim.
Cine a fost Corneliu Vadim Tudor?
„Tribunul” a candidat la alegerile prezidentiale din 1996, clasandu-se pe locul 5 din 16 candidati. La alegerile prezidentiale din 2000 a ajuns in turul doi, unde a obtinut 33,17% din voturi. In 2004, a candidat la presedintia Romaniei si a obtinut 12,57% din voturi. La alegerile prezidentiale din 6 noiembrie 2009, lista PRM pe care a candidat a obtinut votul a numai 540.380 romani, adica 5,56% dintre votanti. In 2014, Corneliu Vadim Tudor si-a depus candidatura pentru alegerile prezidentiale din 2 noiembrie. Politicianul a scris 32 de carti, dar si un scenariu la care a lucrat impreună cu Sergiu Nicolaescu, anume Triunghiul Mortii, regizat tot de marele actor. A infiintat revistele Romania Mare, in care a continuat politica revistei scriitorului Eugen Barbu, Saptamina (culturala a capitalei), considerata de multi critici literari o oficina a Securitătii, prin care, in anii ’70-’80, erau puse in circulatie informatii provenite din arhivele acestei institutii si erau utilizate pentru santaj politic si pentru contracararea postului Radio Europa Libera in cadrul proiectului zis Melita si eterul.
Oana Pascaru