Ce n-ai stiut cand salivai la mancarurile gatite la MasterChef! O masa pregatita de un chef costa cat un mini-sejur in Bulgaria! Vezi preturile high-class!
Sorin Bontea lucreaza la restaurantul unui hotel de lux din Capitala. Aici o salata costa intre 48 si 94 de lei. Salata Cesar are mai multe variante, dupa preferinte sau buget, cu parmezan si crutoane, piept de pui sau creveti tandoori, iar salata casei contine, printre altele, si homar. Cine doreste sa inceapa masa cu alte preparate are la dispozitie foie gras, scoici sau supa de pui sau de ceapa. Preturile acestora variaza intre 38 si 98 de lei.
Dish-urile din peste sau fructe de mare costa in jur de 100-150 de lei, iar garniturile te vor mai face sa scoti din portofel alti 20 de lei.
Fripturile, de miel, vita sau rata, au preturi cuprinse intre 90 si 220 de lei, specificand insa ca Chateaubriand-ul de 220 de lei este pentru doua persoane.
Daca nu te-ai saturat si vrei si desert, poti alege intre mai multe tipuri de tort si prajituri, cu migdale, infuzie de vin rosu sau spuma de nuca de cocos.
Astfel, un meniu mediu de doua persoane, fara bautura, care contine foie gras si creveti sotati, piept de rata si garnitura, friptura de vitel si garnitura si, ca desert, „Omleta surpriza” cu mango si capsuni si tort de migdale cu ciocolata calda si spuma de nuca de cocos costa 451 de lei, adica in jur de 100 de euro.
Un meniu mai scump, tot pentru doua persoane, ar putea contine o salata a casei si scoici proaspete, creveti jumbo la tigaie si garnitura si friptura de vita plus garnitura, un platou de branzeturi si o varietate de dulciuri specialitatea casei, tot fara bautura. Nota de plata va va scoate din buzunar 529 de lei, adica in jur de 130 de euro.
Bauturile, vin sau sampanie, au preturi cuprinse intre 37 de lei si 3.200 de lei.