Gospodinele s-au întrecut în preparate tradiționale pentru masa de Revelion. Pe lângă sarmale, pește, cozonac, la loc de cinste este și salata de boeuf. O româncă a reușit să scoată preparatul din anonimat și a făcut din aperitiv un prilej de amuzament. Mai exact, femeia a scris un mesaj care a atras imediat atenția invitaților. Cei prezenți au început să chicotească atunci când au văzut salata pe masă.
Pentru pregătirea celor mai delicioase preparate tradiționale, gospodinele și-au pus la bătaie talentele culinare, dar și imaginația. De asemenea, cele mai vrednice dintre românce s-au mândrit cu felurile de mâncare la care au muncit și au pus suflet. Salata de boeuf a unei tinerei a devenit vedeta mesei din acest an de Revelion.
Citește și: Cât costă să comanzi o salata Boeuf de la Cătălin Scărlătescu. Cum a reacționat o clientă, după ce a mâncat
Când vine vorba despre tradiții și obiceiuri, dar și despre mâncărurile pe care le gătesc pentru masa de sărbători, indiferent din ce colț al țării se află, românii se întrec în preparate care mai de care mai gustoase. De asemenea, aspectul joacă și el un rol foarte important.
Sarmalele sau cozonacii calzi sunt nelipsiți în noaptea dintre ani, însă la loc de cinste se află salata de boeuf. Gospodinele o decorează în diferite feluri cu gogoșari, castraveți murați, ou, măsline sau alte zarzavaturi.
În timp ce unele femei se străduiesc să creeze anumite desene, precum brazi de Crăciun sau oameni de zăpadă, o româncă a preferat să transmită un mesaj important. Totuși, rezultatul nu a fost chiar așa cum și-a dorit.
Femeia a scris cu gogoșari mesajul „F-i m-ai bun!”. Invitații au observat că textul nu este scris corect și au început să chicotească atunci când gazda a pus preparatul pe masa de Revelion. Decorul a stârnit amuzamentul celor din jur.
Mihaela Bilic a dezvăluit care este rețeta „perfectă” de salată boeuf pentru a nu lua kilograme în plus. Singura greșeală pe care o fac gospodinele este că adaugă maioneză. Mihaela Bilic le-a sfătuit să nu pună prea multă, dacă nu vor să-și strice silueta.
„Când spui salată te gândești la ceva dietetic, ușor. Ori salata de boeuf e mai degrabă un fel consistent, complet de mâncare. Și dacă cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit. Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (vă recomand), mazăre, murături și carne. Chiar dacă are „boeuf-ul” în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar si cu pulpă de porc (foarte gustos).
De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorbție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim – sățioasă, cu proteine complete, antianemică și cu calorii negative.
Până aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de „legată” va fi salata, însă sfatul meu este să nu înecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză. Concluzia: salata de boeuf este, probabil, piesa cu „greutate” a meniului de Sărbători. A se consuma cu moderație/ responsabil”, a transmis Mihaela Bilic în mediul online.
Citește și: Credeai că le-ai văzut pe toate? Cea mai tare idee de salată boeuf pentru Revelion: se taie la miezul nopții