Ce mănânci, de fapt, când cumperi un șnițel de post din supermarketurile Kaufland din România
Te-ai întrebat vreodată ce conține o cutie cu șnițel de post din supermarketurile Kaufland din România? Ne aflăm în perioada Postului Paștelui, iar mulți credincioși respectă cutumele religioase și nu consumă anumite alimente, până când va fi luată Lumina Sfântă. În comerț, există o multitudine de produse de post care pot fi achiziționate. Însă, ce ingrediente au în compoziție, de fapt? Iată mai jos, în articol, compoziția unui astfel de produs cumpărat de români, în magazine.
Este perioada postului, iar mulți creștini aleg să urmeze cutumele religioase. Postul Paștelui este cel mai lung din an și cel mai restrictiv. În toată această perioadă, pe lângă curățarea spirituală, persoanele care țin post nu au voie să consume anumite tipuri de alimente: carne, brânză, ouă, pește. Există și dezlegări, pe perioada postului, când creștinii pot consuma mâncăruri pe bază de pește.
Șnițelul de post este un produs achiziționat de români, în această perioadă
Pe lângă consumul de fructe și legume, există și produse de post care pot fi preparate acasă sau cumpărte direct din magazine. Printre acestea se numără și cutia cu șnițel de post, un produs care se regăsește pe rafturile magazinelor Kaufland din țară. Însă, ce are în compoziție un astfel de șnițel și ce recomandări apar pe cutie? Dar care să fie valoarea energetică a produsului de post?
Citește și CE MÂNÂNCI, DE FAPT, CÂND CONSUMI PARIZER DE POST DIN KAUFLAND ROMÂNIA. CE CONȚINE ACEST PRODUS
Ce conține o cutie cu șnițel de post, produs regăsit în magazinele Kaufland din țară?
La o vizualizare atentă a ambalajului, se poate obserca că șnițelul din soia este un „produs vegetal prăjit în ulei vegetal de floarea-soarelui”. De altfel, prezintă o serie de ingrediente și recomandări de depozitare, înainte și după ce ambalajul este desfăcut. Totodată, aflăm și declarația nutrițională medie pentru o sută de grame de produs.
Iată care sunt ingredientele care apar marcate pe ambalajul produsului:
- Soia felii fiartă (pentru 100 de grame de produs se utilizează 103 grame de soia felii fiartă);
- Fulgi de porumb (mălai, zahăr, extract de malț din orz-gluten, sare iodată, premix de vitamine și fier, antioxidant-extract bogat în tocoferol);
- Amestec pentru înveliș crocant (fulgi de porumb granulați, pesmet, amidon modifican din porumb, proteină vegetală hidrolizată din porumb și rapiță, condimente, sare, grăsime de palmier solidificată);
- Făină de grâu (gluten);
- Sare iodată.
Produsul respectiv poată să conțină urme de:
- Ouă;
- Arahide;
- Lapte (Lactoză);
- Fructe cu coajă lemnoasă;
- Țelină;
- Muștar;
- Semințe de susan;
- Sulfiți.
Pentru o sută de grame de produs, valoarea energetică este de 274 kcal.
- Grăsimi: 17,9 grame (2,8 grame acizi grași saturați);
- Glucide: 9,8 grame (3,4 grame zaharuri);
- Fibre: 1 gram;
- Proteine; 17,9 grame;
- Sare: 0,99 grame.
Se recomandă ca acest produs să fie consumat în maximum 24 de ore, după ce a fost deschis. De altfel, trebuie să fie păstrat la o temperatură între 2 și 6 grade Celsius. Poate fi consumat ca atare sau încălzit la microunde pentru 30 de secunde.
Sursă foto: Cancan.ro