Deși acest fel de mâncare este sărac în nutrienți – fibre, minerale, vitamine și proteine – se pare că mulți români aleg să consume acest preparat, fie din lipsă de finanțe, timp sau chiar din comoditate. Asociația pentru Protecția Consumatorilor trage un semnal de alarmă în rândul celor mănâncă regulat acest banal fel de mâncare.
Supa instant la plic a ajuns să fie consumată de tot mai mulți români. Considerată o alternativă ceva mai sănătoasă decât alimentele fast-food, acest preparat ascunde o serie de pericole și poate fi extrem de dăunătoare pentru sănătate. Așa cum i s-a dus vestea, supa la plic este considerată o masă ieftină și gustoasă, însă puțini sunt cei care au studiat măcar o dată ingredientele de pe etichetă. Conține până la zece tipuri de E-uri și multe ingrediente sărace în nutrienți.
Un consum regulat al acestui preparat ambalat te poate expune anumitor probleme de sănătate. Din cauza aportului foarte mare de grăsimi saturate, dar și din cauza substanțelor folosite pentru prepararea tăițeilor, supa la plic te poate îmbolnăvi. Iată ce conține un produs de supă instant cu gust de pui picant. NU RATA: Cum a reacționat această americancă, după ce a intrat prima dată într-un supermarket LIDL: „Nu am mai văzut așa ceva!”
INGREDIENTE: fidea (91,1%): făină de grâu calitatea superioară, ulei vegetal (ulei de palmier, ulei vegetal de floarea soarelui high oleic în proporții variabile), apă potabilă, sare alimentară, regulatori de aciditate: E501i, E330, stabilizatori E 452i, E 451i, colorant, E 160a(i).
Baza de supă: (6,7%): sare alimentară, potențiatori de gust și aromă: E621, E 631, E627, zahăr, maltodextrină, ardei roșu măcinat (0,2%), arome, pudră de roșii uscate (0.1%), amidon de cartofi, pudră de ceapă uscată, pătrunjel uscat (0,07%), colorant: E 101i.
Ulei condimente (2,2%): Ulei de floarea sorealui rafinat, aromă, antioxidant: E 306.
Pe lângă chimicalele pe care acest produs le conține, specialiștii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul regulat al tăițeilor instant. Aceștia conține monoglutamat de sodiu (MSG), care este un aditiv des întâlnit în majoritatea alimentelor procesate. Este folosit pentru a spori aromă și pentru a le oferi acel gust delicios. Multe studii au scos la iveală efectele devastatoarea ale consumului pe termen lung de MSG: dureri de cap, hipertensiune arterialp, contracturi musculare, slăbiciuni, palpitații și dureri în piept.