Lidl oferă clienților săi o gamă variată de produse, iar prețurile reduse atrag ca un magnet românii. Retailerul german se bucură de popularitate în România, iar magazinele sunt mereu pline de clienți. Atunci când vine vorba de cumpărăturile săptămânale, cei mai mulți aleg să le facă la Lidl, iar în coșul lor ajung și crenvurștii din piept de pui Pikok. Însă puțini sunt cei care citesc eticheta și știu din ce ingrediente este făcut acest produs.
Magazinele Lidl se bucură de popularitate în România. Prețurile mici, dar și calitatea produselor îi fac pe clienți să treacă tot mai des pragul acestor supermarketuri. Lidl pune la dispoziția clienților săi o gamă variată de produse, de la cele pentru uz casnic și alimente, până la cele de igienă personală, dar și pentru animalele de companie.
În privința produselor alimentare oferta este largă, iar clienții pot găsi în magazinele Lidl aproape orice. Printre cele ce ajung adesea în coșul de cumpărături al românilor se numără și crenvurștii din piept de pui Pikok. Deși mulți cumpără aceste produse, puțini sunt cei care citesc eticheta și știu din ce ingrediente sunt făcuți acești crenvurști.
(CITEȘTE ȘI: CE CONȚIN, DE FAPT, GELURILE DE DUȘ CIEN, CARE SE GĂSESC ÎN SUPERMARKETURILE LIDL DIN ROMÂNIA)
Cu toate că nutriționiștii nu ar include crenvurștii în meniu, mulți români iubesc acest produs și de fiecare dată când merg la cumpărături îl adăugă în coș. Mulți dintre clienții Lidl aleg crenvurștii din piept de pui de la Pikok. Produsul este marcat cu o etichetă curată și este specificat că nu conține amidon modificat, monoglutamat sau coloranți sintetici. Însă, ce conțin acești crenvurști?
Ei bine, eticheta produsului este cât se poate de explicită, iar faimoșii crenvurști din piept de pui Pikok din Lidl România sunt făcuți din 13 ingrediente. Aceștia conțin, așa cum era de așteptat 72% piept de pui, dar și 13% carne din pulpă de pui. De asemenea, se mai adaugă: apă, sare, amestec de condimente, extracte din amestec de condimente, arome, antioxidant: acid ascorbic și conservant: nitrit de sodiu.
Mai mult, eticheta indică faptul că crenvurștii din piept de pui mai pot conține urme de lupin, fructe cu coajă lemnoasă, semințe de susan, lapte și produse derivate, muștar, ouă și țelină. În prepararea produsului sunt folosite și două tipuri de aditivi alimentari. Este vorba despre E250 – nitrat de sodiu, dar și despre E300 – acid ascorbic.
Trebuie menționat și faptul că acest produs are o calitate nutrițională slabă, având grăsimi în cantitate moderată (15%), acizi grași saturați în cantitate moderată (4%), zharuri în cantitate mică (0,1%), dar și sare în cantitate mare (1,8%).