Ca orice sportiv de performanță, Simona Halep acordă o atenție sporită alimentației. La cei 30 de ani ai săi, tenismena are un trup bine sculptat, pe care îl menține cu o dietă destul de strictă. Dincolo de antrenamente, cele trei mese zilnice sunt nelipsite din programul Simonei Halep. Sportiva însă recunoaște că, din când în când, se abate de la reguli și se răsfață cu un desert binemeritat.
Pentru a face față provocărilor sportive, meniul Simonei este bogat în proteine și carbohidrați. Perioada turneelor vine la pachet cu o dietă consistentă pentru cea mai titrată tenismenă din România.
Dincolo de pregătirea fizică, Simona Halep obisnuiește să facă o combinație echilibrată la micul dejun, care să îi ofere vitaminele necesare pentru întreaga zi. Ouăle și legumele sunt nelipsite din ce mai importantă masă a zilei.
La prânz și cină însă Simona Halep alege pastele, carnea de pui sau peștele. Drept recompensă, după fiecare competiție terminată, tenismena se răsfață cu pizza favorită. Simona Halep este un fan al fructelor de mare, iar în perioada de repaus, campioana consumă atât sushi, cât și dulciuri.
Ce nu știu mulți despre tenismena noastră este că nu ar agrea pastele cu sos, ci doar cu parmezan și ulei de măsline.
Simona Halep a mărturisit deseori că poate mânca tot ce își dorește, cu măsură însă. Unele probleme de sănătate însă îi pun bariere sportivei asupra unor alimente. Printre ele se numără somonul, cafeaua și sucurile acidulate.
Hidratarea este esențială în orice dietă, astfel încât Simona Halep încearcă să consume apă plată în cantități cât mai mari. Datorită anilor de antrenament intens, tenismena s-a obișnuit cu stilul său de viață, astel încât dietele din timpul turneelor nu i se mai par a fi o provocare.
„Nu am o dietă. Mănânc tot ce îmi place, dar lejer, de câteva ori pe zi, în funcție de ora meciului. Ador pastele, pizza, ciocolata și înghețata”, spunea Simona Halep, cu ceva vreme în urmă.