Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii reușește să se mențină exemplar, chiar la cei 96 de ani pe care îi are. Unul din secretele acesteia a fost făcut public de unul dintre bucătarii ei. Iată ce mănâncâ zilnic cel mai longeviv monarh din istoria Regatului Unit.
Încă de când era un copil, Regina Elisabeta a avut o continuitate chiar atunci când venea vorba de meniul alimentar. Unul din bucătarii reginei, Darren McGrady, care a scris și o carte despre rețetele pe care le gătea pentru familia regală, a dezvăluit ”plăcerea nevinovată” a reginei.
”Făceam dulceață de capșune la Castelul Balmoral, aveam căpșune din grădină. Regina mânca un astfel de sandvici în fiecare zi, încă de când era mică.”, a spus bucătarul.
Potrivit acestuia, ea își începea ziua cu o ceașcă de ceai fierbinte cu lapte, fără zahăr și câțiva biscuiți. Se pare că biscuiții ei favoriți din toate timpurile sunt cei crocanți, înveliți în ciocolată. Totodată, uneori, ea mânca cereale, pâine prăjită și marmeladă sau ouă, însă acestea sunt o raritate.
În ceea ce privește masa de prânz, Regina Elisabeta optează pentru un meniu bogat în proteine și scăzut în carbohidrați.
Vezi și: LACUL DIN ROMÂNIA CARE ÎȚI OFERĂ UN PEISAJ DE POVESTE. TREBUIE SĂ AJUNGI MĂCAR O DATĂ
Mai exact, McGrady a declarat pentru The Telegraph că limba de mare Dover la grătar sau somon scoțian servit cu spanac și dovlecei reprezintă câteva dintre preferatele ei.
De asemenea, se știe că se bucură de o salată simplă cu pui la grătar. Sandvișurile cu castraveți, prăjitura cu fructe și ceaiul sunt și ele în meniu.
Se pare că regina își încheie ziua cu un pahar de șampanie pe care-l savurează după masa de seară. De asemenea, o altă plăcere secretă a reginei este ciocolata neagră.