Andrei Henea este angajat la Direcția de Asistență Comunitară din Iași. În 2014 a avut un conflict cu mai multe persoane din conducerea instituției și a fost concediat din funcția de șofer. A demarat un proces prin care a cerut magistraților să anuleze decizia și să fie reprimit la locul de muncă.
În 2016, prin decizie definitivă, a fost reîncardrat pe post, însă, a fost hărțuit de superiori, rămânând fără mașină. Potrivit adevarul.ro, a fost pus să sape prin curte, să taie iarba și să vopsească garduri. În plus, a primit un program de lucru diferit de cel al colegilor săi și, la un moment dat, de ziua lui, nu i s-a permis accesul în instituție cu prăjituri.
În plus, directorul instituţiei, Luminiţa Munteanu, ar fi interzis subalterilor să discute cu Andrei Henea. Bărbatul a ajuns la Curtea de Apel Iași și a obținut daune morale de 10.000 de euro pentru că a fost umilit la locul de muncă.
„Curtea reţine traumatismul afectiv şi moral suferit de reclamant înplan profesional şi familial, putându-se vorbi de ruperea achilibrului emoţional şi ca atare de crearea unor daune morale. Efectele atitudinii de hărţuire psihologică adoptate de angajator cu consecinţe directe în planul stabilităţii la locul de muncă nu se resimt doar în jurul momentului, ci se perpetuează pe toată perioada ulterioară evenimentelor în discuţie, până la momentul în care se poat vorbi de o reabilitare psiho-socio-profesională a salariatului”, au stabilit judecătorii.