Ce înseamnă, de fapt, DEDEMAN, denumirea magazinelor deținute de frații Pavăl. Multă lumea s-a întrebat cum s-a ajuns la acest nume
Te-ai întrebat, vreodată, de unde provine denumirea firmei DEDEMAN? Este numele pe care îl au magazinele deținute de frații Pavăl. În cadrul unui interviu, aceștia au dezvăluit mai multe detalii inedite despre modul în care a luat naștere numele companiei, dar și alte informații ce au stat la baza debutului acestei afaceri! Detaliile se regăsesc mai jos, în articol.
Mai înainte de toate, DEDEMAN reprezintă o companie care a luat naștere în Bacău, în anul 1992, fondatori fiind Dragoș și Adrian Pavăl. Este un magazin care oferă spre vânzare materiale de construcții și produse de amenajare atât pentru casă, cât și pentru grădină. Însă, te-ai întrebat vreodată de unde provine denumirea magazinului? Despre acest aspect a vorbit chiar Dragoș Pavăl, unul dintre fondatorii acestui „imperiu” care joacă un rol important pe piața românească.
De unde provine denumirea DEDEMAN?
Înainte de a fi înregistrat ca DEDEMAN, cei doi frați s-au gândit la denumiri, însă cele pe care le aveau pe listă erau, deja, înregistrate. Aflat la registru, unde trebuia să înregistreze firma, i-a venit ideea de a compune un nume. Iar cea mai bună variantă a fost să ia primele litere ale prenumelor pe care le au membrii familiei.
„Îmi pregătisem nişte denumiri, dar erau deja luate. Cei de la registru mi-au spus să mă gândesc repede la ceva, să-mi pun numele, orice. Nu prea îmi plăcea treaba asta cu numele, dar stând acolo, la coadă, am încercat să compun ceva. Eu – Dragoş, soţia – Denise, fratele meu – Adrian. De-de-an. Nu suna bine. M-am gândit la soacră-mea, Margareta, şi am mai pus şi un M. Aşa a ieşit Dedeman”, a mărturisit Dragoș Pavăl, într-un interviu, arată Adevarul.ro.
Primul punct de lucru a fost deschis în Bacău
Inițial, i s-a părut un nume nu tocmai potrivit. Apoi, însă, a realizat că denumirea firmei este potrivită profilului în care activează. De altfel, referitor la începuturile companiei, întreaga afacere a pornit într-un spațiu de 16 metri pătrați, în Bacău.
„O vreme mi s-a părut un nume nepotrivit, umblam cu facturile mâzgălite pentru că producătorii cu care lucram îl stâlceau în toate felurile. Mă şi gândeam, „domnule, n-am fost în stare să aleg şi eu un nume ca lumea”. Peste ani, mi-am dat seama că e un nume potrivit pentru profilul nostru. Sună bine, nemţeşte, aşa…”, a mai spus Dragoș Pavăl.