Fructele sunt delicioase, însă dacă ții la siluetă, atunci trebuie să știi că sunt câteva care îngrașă mult. Nutriționistul Mihaela Bilic a oferit sfaturi prețioase pentru a avea un corp de invidiat în această toamnă. Sunt câteva fructe care conțin mai mult zahăr decât ai crede. Așa că, fii atent la recomandările medicului specialist, pentru a nu lua kilograme în plus!
În cazul în care vrei să slăbești sau să continui să ai o siluetă de invidiat, atunci trebuie să știi de fructe sunt de evitat. Pentru a obține rezultatele mult dorite sau pentru a nu lua în greutate, Mihaela Bilic oferă câteva sfaturi tocmai bune de urmat. Cu siguranță, nici prin cap nu ți-ar fi trecut că sunt anumite fructe de toamnă care îngrașă. Dacă sunt consumate în exces, te poți trezi cu grăsime nedorită pe burtă.
„Zahărul din fructe, adică fructoza, se transformă în alcool prin fermentație. Și asta se întâmplă fie în butoi, fie în ficatul nostru… asta pentru cine nu știe că fructele mâncate în exces îngrașă și fac grăsime pe burtă”, a ținut să spună nutriționistul.
Mihaela Bilic susține că fructele de toamnă care îngrașă sunt strugurii și prunele. Sunt un desert sănătos al naturii, însă consumate în exces, acestea pot aduce kilograme în plus. Prunele au în jur de 70 de calorii pe 100 de grame și mult zahăr. Pe măsură ce sunt mai coapte, devin și mai dulci. De altfel, și strugurii sunt foarte dulci, au circa 20 de grame de zahăr pe 100 de grame de fruct. Sunt buni căci au un conținut mare de potasiu, magneziu și calciu, însă nu trebuie consumați în exces dacă ții la a ta siluetă.
„În funcție de soi, prunele au un aport caloric de 45-70 cal și un aport de zahăr aprox 10g/100g. De reținut că sunt fructe climacterice, care se coc și după ce au fost culese…și cu cat sunt mai coapte, cu atât sunt mai dulci. Strugurii sunt campioni la capitolul “dulceață”, au 15-20g zahăr și 80-90 cal/100g. Merită să-i lăudăm pentru conținutul de potasiu, magneziu și calciu.
Și prunele și strugurii au efect detox și alcalinizant. Sunt cel mai sănătos și echilibrat desert oferit de natură. Însă ca orice desert, se mănâncă cu măsură”, a mai spus nutriționistul.