Ce este sistemul fotovoltaic On-Grid? Cum poţi ajunge să faci bani din asta
Panourile fotovoltaice au devenit din ce în ce mai folosite de românii din întreaga țară. Oamenii aleg să scadă costul facturilor la energie electrică prin montarea unui sistem fotovoltaic on grid, care îți permite să devii nu doar furnizorul tău de energie electrică, ci și să investești în rețea.
Oamenii care își produc propria energie electrică prin intermediul panourilor fotovoltaice devin prosumatori – mai exact, conform legii nr. 220/2008: ,,Prosumatorul este clientul final care deține instalații de producere a energiei electrice, inclusiv în cogenerare, cu o putere mai mică de 100kW, a cărui activitate specifică nu este producerea energiei electrice, care consumă și care poate stoca și vinde energie electrică din surse regenerabile produsă în clădirea lui, inclusiv un bloc de apartamente, o zonă rezidențială, un amplasament de servicii partajat, comercial sau industrial sau în același sistem de distribuție închis.”
Care sunt cerințele pentru a deveni prosumator
Prosumatori pot deveni persoanele care au montate panouri fotovoltaice menite să producă energie electrică din razele soarelui. Puterea lor electrică trebuie să fie de maxim 27 kw pe loc de consum. De asemenea, nu trebuie să beneficieze de un sistem de promovare prin intermediul certificatelor verzi. (CITEȘTE ȘI: ȚEAPĂ CU PANOURI FOTOVOLTAICE. UN GORJEAN ȘI-A PĂCĂLIT CLIENȚII ȘI S-A ALES CU 60.000 DE LEI)
Pentru a vinde energie în rețelele electrice ale furnizorilor, aceștia trebuie să stabilească un preț și să încheie un contract de furnizare a energiei electrice.
Pentru a deveni prosumator, acestea sunt cerințele care trebuiesc îndeplinite:
- Principala activitate nu trebuie să fie aceea de a produce energie electrică prin intermediul sistemelor fotovoltaice montate.
2. Pentru a produce un număr maxim de 27 de kw pe loc de consum, este nevoie de o centrală electrică.
3.Centrala necesită să fie realizată după o schemă electrică. În felul acesta, ea trebuie să permită energiei din resurse regenerabile să fie utilizată atât pentru consumul propriu, cât și pentru livrarea în rețea.
4. Sistemul de măsurare a energiei electrice presupune monstarea unor contoare inteligente sau care permit citirea de la distanță, informează ghidulelectricianului.ro.