A revenit țeapa „cabana”. Mai multe persoane, care susțin că obiectivul lor principal este să construiască căbănuțe de vis, mai ales în zonele pitorești, dau țepe de mii de euro clienților. Iată mai multe detalii mai jos, în articol.
Mai mulți bistrițeni au rămas fără mii de euro, după ce au fost țepuiți prin metoda „cabana”. Modul de operare nu este nou, deoarece la începutul anului au fost raportate mai multe cazuri similare. Practic, un grup de persoane, care susțin că obiectivul principal al firmei lor este să ridice căbănuțe de vis, mai ales în zonele montane sau pitorești, cer anumite sume de bani pentru aceste construcții, apoi prețul este schimbat și, în final, clienții sunt țepuiți. Rămân și fără căbănuțe și fără bani.
Un grup de indivizi a reușit să dea țepe de mii de euro, în țară. Practic, persoanele respective postează anunțuri pe site-urile de specialitate sau pe rețelele de socializare prin care „promit” că vor construi căbănuțe de vis la preț accesibil, în cel mai scurt timp. Totuși, persoanele care pică în plasa lor nu realizează, cel puțin pe moment, că devin victime ale metodei „cabana”. Un alt detaliu care ar trebui să dea de gândit este faptul că grupul respectiv nu prea oferă detalii despre firmă și nici numele complet.
De cele mai multe ori, grupul operează în felul următor: discută cu persoanele interesate de căbănuțele respective, cer un avans pentru achiziția de materiale și plata muncitorilor și, în cel mai bun caz, abia ridică scheletele căbănuței. După ce primesc avansurile respective, dispar. De asemenea, de multe ori, indivizii schimbă și tarifele, cerând mai mulți bani.
De exemplu, o persoană a mărturisit: „I-am găsit pe Facebook, ne doream o cabană în formă de A. Băieții mi-au spus că sunt din Iași și că se plimbă în toată țara să facă cabanele astea. Mi-au cerut 80 de euro pe metru pătrat construit. Ne-au cerut bani, în avans, pentru materiale, însă, prețurile vehiculate la fața locului nu s-au mai potrivit cu calculele noastre și mi-am dat seama că ceva nu e okey. Am încheiat-o cu ei după ce am refuzat să le dăm avans, ne-am dat seama că ceva nu e okey, le-a dat soțul 1.000 de lei pentru drum, pentru deranj, numai să ne scăpăm de ei”.
Vezi și FEMEIE DIN BACĂU, ÎNȘELATĂ PRIN METODA ”GENERALUL AMERICAN”. A RĂMAS FĂRĂ 80.000 DE LEI DINTR-UN FOC
Metoda „cabana” se desfășoară după același plan: cer sume pentru avans, apoi se apucă de construit, brusc se schimbă planul și cer mai mulți bani, apoi dispar.
O altă persoană a pierdut și mai mulți bani: ”Le-am dat vreo 6.000 de euro la început, să își cumpere materiale și ce mai aveau nevoie. Apoi brusc au zis că nu mai costă cabana 7.500 de euro, ci 12.000 de euro. Deja făcuseră un sfert din ea, scheletul de lemn. Când au venit cu noul preț am zis gata și i-am scos afară. Am pierdut în jur de de 2.000 de euro din toată afacere. Să zic că au luat materiale de 3.000 de euro și manopera lor…”.
Potrivit bistriteanul.ro, o altă persoană a mărturisit că i s-a spus că firma este din Bârlad. Altei persoanei i s-a spus că sunt din Iași.
Citește și O NOUĂ METODĂ DE ÎNȘELĂCIUNE IA AMPLOARE! CARE SUNT MESAJELE DE CARE TREBUIE SĂ VĂ FERIȚI
Sursă foto: Pixabay