Citește și: Cheesecake Keto. Rețeta delicioasă, permisă chiar dacă ții dietă
După cum puteți vedea în imaginea principală, piramida alimentelor este o reprezentare grafică sub forma unui triunghi a standardelor nutriționale. Realizată de nutriționiști, ea ne indică cantitățile și tipurile de alimente necesare zilnic pentru menținerea stării de sănătate și pentru prevenirea sau reducerea riscului de dezvoltare patologiilor legate de alimentație. Cu ajutorul ei, fiecare om poate reuși să aibă în regimul alimentar cantității corecte de nutrienți – proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine și minerale de care organismul său are nevoie să funcționeze corect și sănătos.
Nu rata: Ghimbir cu miere. Tratamente uimitoare pentru sănătate și slăbit
La baza piramidei se află consumul de apă și alte lichide (ceaiuri, milkshake-uri, smoothie-uri, sucuri naturale etc), după care urmează alimentele care pot fi consumate în cantitate mai mare (întâi fructe şi legume, apoi alimente bogate în carbohidraţi, lapte şi derivaţi). Și… pe măsură ce urcăm spre vârful piramidei, aflăm alimentele cărora trebuie să le limităm consumul (grăsimi, proteine, vin, bere, dulciuri).
Află și: Cele mai simple 3 reţete sucuri de fructe! Cum le asociezi corect cu legumele
Descoperă și: Dieta stewardeselor! Cum să slăbești rapid după ce ai luat câteva kilograme în plus
Cercetătorii de la Universitatea Harvard au dezvăluit într-un articol câteva sfaturi care vă vor ajuta să aveți un stil de viață sănătos.
1. Faceţi zilnic exerciţii fizice. O dietă sănătoasă se bazează pe efort fizic zilnic care să ardă din caloriile asimilate şi să menţină/reducă greutatea corporală.
2. Fiţi atenţi la calitatea alimentelor, iar nu la cantitatea acestora. Piramida alimentară nu menţionează numărul de grame din fiecare aliment pe care ar trebui să-l consumăm zilnic, ci prescrie o reţetă generală a ceea ce ar trebui să mâncăm zilnic.
3. Bazaţi-vă alimentaţia pe legume şi fructe. O dietă bazată pe fructe, legume, cereale integrale şi seminţe este una de urmat cu toată încrederea.
4. Nu luaţi de bun modelul american. Carnea roşie, cerealele rafinate, cartofii, băuturile cu mult zahăr nu sunt dintre cele mai bune alimente pentru organism.
5. Luaţi multivitamine şi un supliment de vitamina D.
6. Nu consumaţi alcool.
Citește și: Cum a slăbit Adelina Pestrițu 14 kilograme în 3 luni: “Este dieta pe care am inventat-o fix de nevoie”
Sursa foto: pexels.com & captură video YouTube