Ce este metoda de înșelătorie „cetățeanul român”? Escrocheria face ravagii în Franța
„Cetățeanul român” ar reprezenta noua înșelătorie care circulă prin Franța și care îi „scutură” pe oameni de sute de euro. Escrocheria se află în creștere și funcționează după un plan bine pus la punct, relatează un comisar francez. Informațiile se regăsesc mai jos.
O nouă metodă de înșelătorie circulă în Franța, iar escrocheria ia amploare, conform unor declarații publice ale autorităților franceze. Potrivit datelor, escrocheria poartă denumirea de „cetățeanul român”. Țintele infractorilor sunt persoanele aflate în stare vulnerabilă și vârstnicii. Escrocii lucrează după un plan bine pus la punct, pentru a-i manipula pe oameni și pentru a sustrage sute de euro.
Infractorii pretind că sunt oameni ai legii, iar fenomenul are loc preponderent, la momentul actual, în Cherbourg. Poliția din comuna nordică din Peninsula Cotentin au fost alertați cu privire la acest fenomen care face, deja, ravagii. Se leagă de escrocheria cu carduri de plată PCS. Astfel de carduri pot fi achiziționate din diverse spații comerciale. Se pot face plăți și retrageri de numerar cu ajutorul acestora.
Escrocheria „cetățeanul român” a luat amploare în Franța: pagube de sute de euro
În principal, persoanele înșelate de escroci sunt persoane vârstnice sau vulnerabile. Au fost raportate pierderi între 150 și 300 de euro. Potențialele victime sunt abordate de infractori de pe numere de telefon care sunt atribuite unor secții de poliție și se utilizează de o informație falsă. Escrocii le spun că ar exista un card fals pe numele victimei, de vină fiind „cetățeanul român”. Autoritățile au demarat cercetările și au transmis către populație că poliția nu solicită niciodată transferuri de bani sau alte date bancare în mod telefonic, arată antena3.ro.
În acest sens, fiecare persoană trebuie să aibă o atenție sporită în orice situație care ar putea implica transmiterea de date sau tranzacțiile. Există o multitudine de înșelătorii care circulă, inclusiv în România, iar acestea pot produce pagube financiare însemnate.
Sursă foto: colaj Pixabay