Teresa J. Young este un specialist în diete din Nashville, Statele Unite ale Americii, care a adus în atenție un nou plan de slăbire. „Am fost foarte sceptică la început… Cu toate acestea, știam în spiritul meu că Dumnezeu a rânduit acest program și că, cumva, trebuia să fiu parte din el”, spunea aceasta.
Teresa J.Young a slăbit 6 kilograme în 12 săptămâni. Ea face parte dintr-un număr tot mai mare de persoane care se înscriu la Weigh Down Workshop, un program creștin de slăbire în care participanții învață să „transfere această dorință de a mânca în cea a foametei și însetării de dreptate”.
Înființat în urmă cu patru ani de dieteticianul din Tennessee, Gwen Shamblin, Weigh Down este acum oferit în 1.300 de biserici din toată țara – cu 75 până la 100 de biserici noi în fiecare săptămână, spune Shamblin.
”Studiile arată că suntem mai grași ca niciodată. Și se pare că, cu cât suntem mai obsedați de greutate, cu atât slăbim mai puțin și cu atât ocărâm mai mult pe stăruiți, plini, rotunji, grasi și obezi morbid. Un președinte care este moderat voluminos este luat în mod constant pentru că nu este mai slab; singurele femei grase de succes sunt comediantele. Industria de pierdere în greutate de miliarde de dolari este un carusel amețitor de promisiuni, aproape niciodată îndeplinite”, spune aceasta.
Dieta lui Iisus, dar şi a celorlalţi oameni din acele vremuri, era bazată pe vegetale proaspete, căci atunci nu existau frigidere. În Biblie, există versete care menţionează că Iisus şi Apostolii Săi consumau multă pâine din cereale, vin şi fagure de miere.
În Biblie sunt versete în care sunt menționate produse precum peștele, fagurele de miere, pâinea, vinul. Dieta lui Iisus mai putea cuprinde și carnea de oaie, vită și capră, alte proteine animale fiind interzise în rândul evreilor.
Dieta lui Iisus mai putea cuprinde brânza, laptele și măslinele. Se mai spune că insectele precum lăcustele sau greierii erau consumate pe post de gustări.
În Psalmul Luca 24:41-43 este scris „Iar ei încă necrezând de bucurie şi minunându-se, El le-a zis: Aveţi aici ceva de mâncare? Iar ei i-au dat o bucată de peşte fript şi dintr-un fagure de miere”.
Sunt specialiști care susțin că Mântuitorul ar fi fost vegetarian, iar alții susțin contrariul conform descoperirilor din Biblie.
Cert este că exista moderația în toate, iar meniul era destul de diversificat încât să ofere corpului echilibrul perfect.
Legumele erau preparate în tot felul de moduri, așa cum se procedează și astăzi. Multe dintre ele erau consumate crude, la fel și fructele.
Pâinea era pregătită din aluat dospită dar și nedospită, din cereale integrale, fiind o sursă bună de vitamine, minerale și fibre.
Pâinea nedospită se consumă după sacrificarea mielului de Paște, după tradiția iudaică.